Weather Icon
Σουηδία , Τουρκία 11 Ιουλίου 2023

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Σουηδία θα στηρίξει την Τουρκία σε τρομοκρατία, άνοιγμα θεωρήσεων και ένταξη στην ΕΕ

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Σουηδία θα στηρίξει την Τουρκία σε τρομοκρατία, άνοιγμα θεωρήσεων και ένταξη στην ΕΕ

“Βίζα ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία!”, λέει η Milliyet

Υπ’ ατμόν βρίσκονταν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναμένοντας την εξέλιξη της τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυποτυργού της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον, στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Μόλις ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι υπάρχει “λευκός καπνός”, έσπευσαν να δώσουν τον πανηγυρικό τόνο για τα κέρδη της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, η Σουηδία δεν πρόκειται να στηρίξει άλλο τις οργανώσεις PKK, YPG και τους γκιουλενιστές, προωθώντας ότι το κέρδος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Σουηδία θα στηρίξει την Τουρκία σε τρομοκρατία, άνοιγμα θεωρήσεων και ένταξη στην ΕΕ

“Βίζα ΝΑΤΟ από την Τουρκία στη Σουηδία!”, λέει η Milliyet στον τίτλο της, ενώ μέσα στο κείμενο υπερτονίζεται το γεγονός πως “η Σουηδία θα υποστηρίξει τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης της Τελωνειακής Ένωσης και της απελευθέρωσης των θεωρήσεων”.

Milliyet

Τα περί… τουρκικής βίζας προς τη Σουηδία για το ΝΑΤΟ είναι ο τίτλος και στην Hürriyet η οποία επισημαίνει κιόλας ότι “η Σουηδία θα στηρίξει την Τουρκία στην ΕΕ”, κρατώντας ως νίκη του Ερντογάν το ότι θα υπάρξει από τη Στοκχόλμη “ενεργή υποστήριξη για την απελευθέρωση των θεωρήσεων και τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ”.

Hurriyet

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube