Weather Icon
Υγεία 19 Ιουλίου 2023

Τα 2 πράγματα που δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε εν μέσω καύσωνα

Τα 2 πράγματα που δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε εν μέσω καύσωνα

Σημάδια υποχώρησης δείχνει το κύμα καύσωνα που πλήττει όλη τη χώρα, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν και χρειάζεται προσοχή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, οι ευπαθείς ομάδες στον καύσωνα είναι οι εξής:

  • Ηλικιωμένοι
  • Μωρά
  • Άνθρωποι που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια
  • Άνθρωποι με αναπνευστική ανεπάρκεια
  • Με σακχαρώδη διαβήτη
  • Όσοι παίρνουν διουρητικά φάρμακα ή ψυχοφάρμακα

«Όλοι αυτοί δεν πρέπει να κυκλοφορούν τις ώρες που έχει πολλή ζέστη, παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη. Εάν αισθανθούν ζάλη ή πονοκέφαλο, να βρίσκουν μια σκιερή γωνία και να βάζουν στο μέτωπό τους και στα ακάλυπτα μέρη του σώματός τους πετσέτες με κρύα υγρά. Αντίθετα, οι νεότεροι και οι πιο δραστήριοι έχουν αμυντικούς μηχανισμούς και μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα καύσωνα», είπε ο κ. Γουργουλιάνης στην ΕΡΤ.

Τι δεν πρέπει να τρώμε και να πίνουμε

Όσον αφορά στους ανθρώπους που έχουν οργανικά και πάγια χαμηλή πίεση, ο κ. Γουργουλιάνης προτείνει τη λήψη πολλών υγρών. «Η οδηγία είναι αυτός που είναι έξω, ακόμη κι αν δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό, κατά προτίμηση δροσερό, και όχι αναψυκτικά».

Ο κ. Γουργουλιάνης κάλεσε τους πολίτες να μην παραγγέλνουν fast food τα μεσημέρια: «Όλοι αυτοί είναι νέα παιδιά, αλλά καλό είναι να βγαίνουν έξω μετά τις 6 το απόγευμα. Το καταμεσήμερο να μην παραγγέλνουμε τέτοια. Είναι προτιμότερο να φάμε ένα κρύο γιαούρτι ή παγωτό παρά σουβλάκι».

πηγη: instanews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube