Weather Icon

Συνεχίζονται οι τρομοκρατικές ενέργειες στο Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ! Οι θρησκευτικές μειονότητες βιώνουν σκληρή καταπίεση

Συνεχίζονται οι τρομοκρατικές ενέργειες στο Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ! Οι θρησκευτικές μειονότητες βιώνουν σκληρή καταπίεση

Κανείς δεν είναι έτοιμος να δει τι συμβαίνει στο Κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ!

Ο Σαουκάτ Αλι Κασμιρί, εξόριστος πρόεδρος του Ενωμένου Λαϊκού Εθνικού Κόμματος του Κασμίρ (UKPNP) εξέφρασε τις ανησυχίες και τις δυστυχίες των θρησκευτικών μειονοτήτων στο κατεχόμενο από το Πακιστάν Κασμίρ (PoK) σε ένα συμπόσιο που διοργανώθηκε στην Ελβετία από την Interfaith International για την ελευθερία της θρησκείας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.

Στην αρχή του συμποσίου, ο Κασμιρί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Δρ. Τσαρλς Γκρέιβ, Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Διαθρησκείας, που έδωσε χώρο για να τονίσει τα δεινά των μειονοτήτων που υποφέρουν. “Ορισμένες κυβερνήσεις δεν είναι έτοιμες να δώσουν χώρο στις θρησκευτικές μειονότητες. Κάθε κυβέρνηση έχει τη δική της ατζέντα, αλλά μόνο οι δημοκρατικές χώρες αναγνώρισαν τα βασικά μας δικαιώματα, αλλά όλες εκείνες οι χώρες όπου δεν υπάρχει δημοκρατία δεν είναι έτοιμες να μας δώσουν μια γεύση από τα ανθρώπινα δικαιώματα.” αυτός είπε.

Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανέφερε επιγραμματικά τα προβλήματα του κατεχόμενου από το Πακιστάν Κασμίρ. «Και είμαστε οι άτυχοι καθώς είμαστε διαιρεμένοι με δύναμη και τώρα η περιοχή μας που βρίσκεται υπό πακιστανική κατοχή χρησιμοποιείται ως έδαφος για τρομοκρατικές δραστηριότητες και κανείς δεν είναι έτοιμος να ανοίξει τα μάτια του για να δει τι συνέβη», πρόσθεσε.

Ο Κασμίρι θυμήθηκε ένα πρόσφατο περιστατικό όπου απήχθησαν 22 παιδιά ηλικίας μόλις 17-18 ετών. Οι γονείς τους διαμαρτυρήθηκαν αλλά απειλήθηκαν και τους ζητήθηκε να μην πουν τίποτα σχετικά με αυτά τα εξαφανισμένα παιδιά. «Η κυβέρνηση του Πακιστάν λέει ότι έχει διαλύσει όλη την τρομοκρατική υποδομή και όλες τις οργανώσεις εκεί έξω, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι ακόμα οι τρομοκρατικές ενέργειες συνεχίζονται στις περιοχές μας και ο κόσμος διαμαρτύρεται».

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube