Weather Icon

Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στα κατεχόμενα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα παραστεί στα πανηγύρια των κατοχικών αρχών για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974.

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι είχε γίνει γνωστό πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα έφθανε στα κατεχόμενα με απευθείας πτήση από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για απευθείας πτήση.

Ίδιες πηγές αναφέρουν στο SigmaLive ότι το αεροσκάφος του Τούρκου Πρόεδρου μπήκε σε τουρκικό FIR και άλλαξε σχέδιο πτήσης και προσγειώθηκε στα κατεχόμενα. 

Κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου, παρόντες ήταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο λεγόμενος πρόεδρος της βουλής Ζορλού Τορέ, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ, ο 3ος Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία Μετίν Φεϊζίογλου, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος  (CTP) Τουφάν Έρχουχμαν, λεγόμενοι υπουργοί, Υπουργοί της Τουρκίας και άλλοι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι».

Ο Έρντογαν,  ο οποίος ήρθε κατεχόμενα για μονοήμερη επίσκεψη μετά τις τριήμερες επίσημες επαφές του στις χώρες του Κόλπου, θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, σε τελετή στο Μνημείο Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσίας καθώς και στην στρατιωτική παρέλαση.

Ο Έρντογαν θα συναντηθεί επίσης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη  Ερσίν Τατάρ και αναμένεται να αναχωρήσει από τα κατεχόμενα απόψε.

Ο Ερντογάν εγκαινίασε τα έργα στο παράνομο αεροδρόμιο  

Το τερματικό και ο δίαυλος του νέου «αεροδρομίου» άνοιξε με προσευχή που έγινε από τον επικεφαλής «θρησκευτικών υποθέσεων», Αχμέτ Ουνσάλ στην παρουσία των αρχηγών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Έκκληση για άρση της «απομόνωσης» και δύο κράτη από Έρντογαν

Μιλώντας κατά τα εγκαίνια ο Έρντογαν αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του νέου παράνομου αεροδρομίου, υποστηρίζοντας ότι «λόγω των άδικων και παράνομων πρακτικών της διεθνούς κοινότητας, πραγματοποιούνται πτήσεις μόνο προς την Τουρκία με το αεροδρόμιο Ερτζιάν».

Εκφράζοντας την θέση ότι  «δεν είναι μακριά οι μέρες που το νέο τερματικό και ο δίαυλος που εγκαινιάσαμε σήμερα θα χρησιμοποιούνται για διεθνείς πτήσεις», ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε:

«Με αυτή την ευκαιρία καλώ την διεθνή κοινότητα να άρει πλήρως αυτούς τους πολιτικούς περιορισμούς που στερούνται νομικής βάσης, ακούγοντας την έκκληση και του τότε Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα θεωρούσε ή θα παρουσίαζε δικαιολογημένη την απομόνωση στην οποία υποβάλλονται τα αδέλφια μας οι Τούρκοι της Κύπρου.

Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου ‘υποστηρίξτε το ιδανικό του να ζουν πλάι-πλάι δύο ίσα κράτη και όχι την κουλτούρα της καταδυνάστευσης, της έντασης και της σύγκρουσης’. […]»

Τατάρ: «Ούτε στον νότο υπάρχει τέτοιο αεροδρόμιο»

Εξάλλου, όπως μετέδωσε ο Bayrak  ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως «ευτυχώς, μπορούν να πραγματοποιηθούν πτήσεις από όλα τα κέντρα του κόσμου μέσω Τουρκίας» και υποστήριξε:

«Ωστόσο, δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Επειδή η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να μας αδικεί. Ούτε στο νότο, ούτε καν στις περισσότερες χώρες υπάρχει ο νέος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου Ερτζιάν, ο νέος διάδρομος και ο εξοπλισμός και η ασφάλεια που υπάρχουν εδώ. Επομένως, εδώ, εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού, απευθύνουμε για άλλη μια φορά έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα (να τελειώσει) αυτή η απομόνωση και τα εμπάργκο, οι περιορισμοί και ιδίως όσον αφορά την ελευθερία μετακίνησης.

Οι αδικίες που μας έχουν γίνει πρέπει τώρα να τελειώσουν. Γιατί η ελευθερία της μετακίνησης είναι το πιο φυσικό ανθρώπινο δικαίωμα. Εσείς, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, είστε οι δικοί μας αδελφοί και αδελφές από την Αγγλία.

Πολλοί ξένοι Βρετανοί πολίτες που ζουν στη χώρα αυτή υπόκεινται επίσης σε μια τέτοια παραβίαση και περιορισμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της έλλειψης απευθείας πτήσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι με την άρση αυτών των εμποδίων από την τουρκική κυβέρνηση της βόρειας Κύπρου, η οποία διαθέτει έναν τέτοιο τερματικό σταθμό το συντομότερο δυνατό, η χώρα μας μπορεί να γίνει πόλος έλξης στον τομέα του τουρισμού, του εμπορίου, της νέας τεχνολογίας και της επικοινωνίας σε κάθε είδους πρωτοβουλίες». 

New Ercan Airport officially opened

Ο Ερντογάν στα εγκαίνια του νέου τερματικού του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube