Weather Icon

Παντελής Σαββίδης: H αθηναϊκή κατάληψη της Ελλάδας

Παντελής Σαββίδης: H αθηναϊκή κατάληψη της Ελλάδας

Του Παντελή Σαββίδη

ΕΙΔΗΣΗ: Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης επέλεξε ο Ανδρουλάκης -Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης.

ΣΧΟΛΙΟ: Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα είχαν πειστεί ότι το αθηναϊκό κράτος μισεί τη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχουν διαφορές κομματικές. Το αθηναϊκό κράτος, η αθηναϊκή κατάληψη της Ελλάδας είναι ενιαία. Έχουν διαφορετικά προσωπεία. Ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης και ο όποιος συριζαίος, προφανώς και ο Τσίπρας, είναι τα διαφορετικά προσωπεία μιας ομάδας βαράγκων που κατέλαβε την Ελλάδα..

Προφανώς, οι πιστοί του Ανδρουλάκη θα μας πουν πως η επιλογή έγινε για να ανανεωθεί το κόμμα. Και πατούν στο γεγονός ότι ο Καστανίδης είναι βουλευτής, συνεχώς, απο την ηλικία των 25 ετών, αν δεν κάνω λάθος. Αλλά το θέμα δεν είναι ο Καστανίδης. Το θέμα είναι το μίσος του αθηναϊκού κράτους κατά της Θεσσαλονίκης. Και της περιφέρειας. Ό,τι κινείται εκτός περιφέρειας κινείται λόγω αναγκών των Αμερικανών.

Όταν λέω αθηναϊκό κράτος εννοώ τους κοτζαμπάσιδες που το διοικούν (ένα ιδιοτελές και καθυστερημένο πολιτικά και πολιτιστικά μείγμα πολιτικών κι επιχειρηματιών και των θεραπαινίδων τους που αναπαράγουν ιδεολογικά την καθυστερημένη και παρωχημένη ιδεολογία τους).

Δεν εννοώ τους αθηναίους πολίτες.

Λύση υπάρχει. Αλλά σε κοινωνίες υγιείς. Όχι καθυστερημένες.

Αν ζούσε ο τρισκατάρατος θα έλεγε: η Ελλάδα βρίσκεται υπο κατοχήν. Και η κατοχή είναι αθηναϊκή.

Πάμε μέσα απο την διαδικτυακή ζύμωση να διαμορφώσουμε μια νέα εναλλακτική πρόταση. Ο Μητσοτάκης στο τέλος της τετραετίας θα έχει εξαντλήσει το πρόγραμμά του. Ο Συριζα είναι ένα συνονθύλευμα καιροσκόπων αριστερών καθυστερημένης εποχής. Και το ΠΑΣΟΚ μια ψευδαιπίγραφη εκμετάλλευση της ιστορίας ενός κινήματος με το οποίο η τρέχουσα ομάδα δεν έχει καμιά σχέση.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα πολιτική πρόταση. Διαφορετικά, με καθυστέρηση θα βιώσουμε καταστάσεις Γαλλίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube