Weather Icon

Λευκός Οίκος: ΔεΝ θα είναι έκπληξη αν η Β. Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή

Λευκός Οίκος: ΔεΝ θα είναι έκπληξη αν η Β. Κορέα κάνει πυρηνική δοκιμή

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για ενδεχόμενη πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας

Οι ΗΠΑ “δεν θα εκπλαγούν” αν η Βόρεια Κορέα προχωρήσει σε μια νέα πυρηνική δοκιμή, μετά την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

“Ανησυχώ εδώ και κάποιο καιρό ότι η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει την έβδομη πυρηνική δοκιμή της”, είπε ο Σάλιβαν σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. “Δεν βλέπω κάποια ένδειξη ότι αυτό θα γίνει σύντομα”, πρόσθεσε. “Όμως δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν η Βόρεια Κορέα προχωρούσε σε άλλη μία πυρηνική δοκιμή”, επισήμανε, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και πολλά χρόνια η Πιονγκγιάνγκ εξελίσσει τις δυνατότητές της όσον αφορά τους διηπειρωτικούς πυραύλους και “θα συνεχίσει να το κάνει”.

Την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι δοκίμασε με επιτυχία και υπό την επίβλεψη του ηγέτη της, του Κιμ Γιονγκ Ουν, το νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλό της με στερεά καύσιμα. Ο πύραυλος Hwasong-18 κάλυψε απόσταση 1.001 χιλιομέτρων, φτάνοντας σε ύψος τα 6.648 μέτρα, προτού να πέσει στην Ανατολική Θάλασσα, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA, χρησιμοποιώντας την κορεατική ονομασία της Θάλασσας της Ιαπωνίας.

Ο ΟΗΕ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταδίκασαν την εκτόξευση, που παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Σάλιβαν είπε πάντως σήμερ α ότι η Ουάσινγκτον είναι “έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει χωρίς προϋποθέσεις το πυρηνικό πρόγραμμα” της Βόρειας Κορέας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube