Weather Icon
Ενεργειακά , Κύπρος 1 Ιουλίου 2023

Κύπρος: Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα

Κύπρος: Σε ισχύ από τα μεσάνυχτα αυξήσεις σε καύσιμα και ρεύμα

Σε ισχύ τέθηκε από τα μεσάνυχτα στην Κύπρο η αναπροσαρμογή των τιμών των καυσίμων στα περισσότερα πρατήρια, έπειτα από την κατάργηση της σχετικής επιδότησης. 

Η επιβολή μειωμένων συντελεστών ειδικού φόρου κατανάλωσης τερματίστηκε και έτσι από σήμερα επέρχονται αυξήσεις 8.32 σεντς στα καύσιμα κίνησης, δηλαδή βενζίνη και πετρέλαιο και 6.83 σεντς στα καύσιμα θέρμανσης.

Οι μέσες τιμές των καυσίμων κυμαίνονται πλέον στο 1 ευρώ και 47 σεντ το λίτρο για τη βενζίνη 95 οκτανίων, το 1 ευρώ και 49 σεντ το λίτρο για το πετρέλαιο κίνησης και 1 ευρώ και 4 σεντ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η απόφαση τερματισμού της μείωσης ελήφθη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη.

Ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανέφερε πως η απόφαση ελήφθη βάσει των πραγματικών στοιχείων των τιμών και έκανε λόγο για αισθητή μείωση στις τιμές των καυσίμων σε σύγκριση με αυτές που ίσχυαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Από τα μεσάνυχτα τερματίστηκε επίσης η οριζόντια επιδότηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Επιχορήγηση δικαιούνται από σήμερα μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι γεωργοί που χρησιμοποιούν αντλιοστάσια για τις επαγγελματικές ανάγκες τους.

Στους ευάλωτους περιλαμβάνονται λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και άλλων επιδομάτων. Τα στοχευμένα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα θα ισχύουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με συνολικό κόστος δυόμισι εκατομμύρια ευρώ.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube