Weather Icon
Γερμανία 22 Ιουλίου 2023

Γερμανία: Στο 22% το ποσοστό του AfD σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Γερμανία: Στο 22% το ποσοστό του AfD σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Το ποσοστό του AfD αυξήθηκε στο 22%, όντας πίσω από το CDU των Χριστιανοδημοκρατών με 26%

Η υποστήριξη για το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έφτασε σε ποσοστό αποδοχής ρεκόρ, διευρύνοντας το προβάδισμά της έναντι και των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Το ποσοστό του AfD αυξήθηκε στο 22%, όντας πίσω μόνο από το συντηρητικό μπλοκ υπό την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών με 26%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag.

Η υποστήριξη για τους Σοσιαλδημοκράτες του Scholz ήταν στο 18%. Οι μικρότεροι εταίροι του συνασπισμού, οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες, βρίσκονταν στο 14% και 7% αντίστοιχα.

Η μεγάλη άνοδος του AfD τους τελευταίους μήνες τροφοδοτήθηκε από τη δυσαρέσκεια για θέματα που κυμαίνονται από το μεταναστευτικό, τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό και τα δαπανηρά μέτρα για την προστασία του κλίματος.

Οι εσωτερικές διαμάχες του συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένης μιας παρατεταμένης διαμάχης σχετικά με τα μέτρα για την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα, έχουν ενοχλήσει περαιτέρω τους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της INSA, το 70% είναι δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση και το 60% με τις επιδόσεις του Σολτς ως καγκελάριου.

Ο Σολτς προσπάθησε να απαντήσει προτρέποντας τους Γερμανούς να ακολουθήσουν το όραμά του για έναν τεχνολογικό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό και προειδοποίησε για την άνοδο “κακοπροαίρετων” πολιτικών αντιπάλων, τους οποίους κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύονται τους φόβους των απλών πολιτών.

Το Σάββατο, η Bild εξέτασε τις αλλαγές που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα στη Γερμανία αν το AfD ήταν στην εξουσία. Η πιο δημοφιλής εφημερίδα της χώρας πρότεινε ότι οι τιμές θα αυξηθούν και τα ταξίδια θα μπορούσαν να περιοριστούν λόγω της αντιευρωπαϊκής στάσης του κόμματος.

Το INSA διεξήγαγε έρευνα σε 1.266 ψηφοφόρους μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου. Η δημοσκόπηση έχει ανοχή συν ή πλην 2,9 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τον ερευνητή δημοσκοπήσεων.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube