Weather Icon

ΕΕ και Βέλγιο επενδύουν από κοινού 1,5 δισ. ευρώ σε εταιρεία ημιαγωγών

ΕΕ και Βέλγιο επενδύουν από κοινού 1,5 δισ. ευρώ σε εταιρεία ημιαγωγών

Στο “παιγνίδι” των ημιαγωγών η Ε.Ε.

Πηγή Άρθρου: Reuters

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η περιφερειακή φλαμανδική κυβέρνηση του Βελγίου θα επενδύσουν από κοινού 1,5 δισ. ευρώ  στη βελγική εταιρεία τεχνολογίας τσιπ Imec, ανακοίνωσε την Παρασκευή η φλαμανδική κυβέρνηση.

«Ξέρουμε ότι θα πάρουμε πίσω τα χρήματά μας, όχι μόνο σε ευρώ αλλά και σε κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε ο Φλαμανδός υπουργός-πρόεδρος Γιαν Τζάμπον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρου.

Η φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε την Imec, τόνισε τη θέση της ΕΕ ότι θα πρέπει να αποψιλώσει το ρίσκο στις αλυσίδες εφοδιασμού της με τσιπ.

Ενώ η φον ντερ Λάιεν δεν αναφέρθηκε άμεσα στους προγραμματισμένους περιορισμούς της Κίνας στις εξαγωγές στρατηγικών μετάλλων που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ημιαγωγών, δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της “από πολύ λίγους προμηθευτές από την Ανατολική Ασία”.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ΕΕ εξέφρασε την ανησυχία της για τα σχέδια της Κίνας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube