Weather Icon

Ανατροπή! Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια να λειτουργήσει η Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Ανατροπή! Οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια να λειτουργήσει η Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο

Οργή προκάλεσε στον απανταχού Ελληνισμό η απαγόρευση από τις τουρκικές αρχές της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, στον Πόντο.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά από ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Γνωρίζεται διά τοῦ παρόντος εἰς τούς ἐνδιαφερομένους εὐσεβεῖς Χριστιανούς ὅτι ἐφέτος δέν θά τελεσθῇ ἡ Θεία Λειτουργία ἐπί τῇ ἑορτῇ τῆς Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου (15 Αὐγούστου) εἰς τήν ἱστορικήν Ἱ. Μονήν Παναγίας Σουμελᾶ, καθ᾽ ὅτι δέν ἐδόθη ἡ ἀπαιτουμένη ἄδεια παρά τῶν ἁρμοδίων κυβερνητικῶν ἀρχῶν», ανέφερε η επίσημη ενημέρωση που εκδόθηκε από το Φανάρι στις 20 Ιουλίου 2023, το οποίο ανέφερε, ότι εξαιτίας της εξέλιξης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ακύρωσε το ταξίδι του στην Τραπεζούντα.

Οι αντιδράσεις που προέκυψαν από ποντιακά σωματεία και άλλους φορείς ήταν σφοδρές. Μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις από τουριστικούς πράκτορες στην πόλη που υπήρξε πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας των Κομνηνών.

Τέσσερις μέρες μετά είχαμε ανατροπή. Όπως έγινε γνωστό από δημοσιογραφικές πηγές, οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια να λειτουργήσει η Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο. Αυτό σημαίνει, ότι ο Πατριάρχης θα ταξιδέψει κανονικά στην Τραπεζούντα στις 15 Αυγούστου και θα χωροστατήσει στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως Θεοτόκου, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εορτές του Χριστιανισμού. Η παράδοση χαρακτηρίζει την ημέρα ως Πάσχα του καλοκαιριού.

Αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση από τον Οικουμενικό Πατριαρχείο…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρώτη την πληροφορία μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη, στo ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube