Weather Icon
Aφρική , G-20 , Ινδία 20 Ιουνίου 2023

Τολμηρό βήμα από Μόντι για να ενισχύσει τη φωνή της Αφρικής στη διεθνή σκηνή

Τολμηρό βήμα από Μόντι για να ενισχύσει τη φωνή της Αφρικής στη διεθνή σκηνή

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απέστειλε επιστολή στους ηγέτες των χωρών των G20 και πρότεινετην πλήρη ένταξη στην Αφρικανική Ένωση στην επικείμενη σύνοδο κορυφής στην Ινδία.

Ο πρωθυπουργός έκανε ένα «τολμηρό βήμα» για να ενισχύσει τη φωνή της Αφρικής στη διεθνή σκηνή και να διαμορφώσει το μέλλον του «κοινού μας κόσμου», ανέφεραν πηγές.

Η Ινδία φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των G20 στο Δελχί τον Σεπτέμβριο.

«Αυτός (ο πρωθυπουργός Μόντι) έστειλε επιστολή στους ομολόγους του στη σύνοδο των G20 για να προτείνει την πλήρη ένταξη της Αφρικανικής Ένωσης στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της G20 στο Δελχί, όπως τους ζητήθηκε», είπε μια πηγή.

«Ο Πρωθυπουργός ηγήθηκε υποστηρίζει σθεναρά αυτό το θέμα», ανέφερε.

Αυτό θα είναι ένα σωστό βήμα προς μια δίκαιη. πιο περιεκτική και αντιπροσωπευτική παγκόσμια αρχιτεκτονική και διακυβέρνηση, ανέφεραν οι πηγές.

Ως μέρος της ινδικής προεδρίας των G20, ο πρωθυπουργός Μόντι έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στην ενσωμάτωση των προτεραιοτήτων των αφρικανικών χωρών στην ατζέντα της G20.

Τον Ιανουάριο, η Ινδία φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Φωνής του Παγκόσμιου Νότου με στόχο να τονίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι G20 είναι ένα διακυβερνητικό φόρουμ των μεγάλων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου. Τα μέλη αντιπροσωπεύουν περίπου το 85 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ, πάνω από το 75 τοις εκατό του παγκόσμιου εμπορίου και περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η ομάδα περιλαμβάνει την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Δημοκρατία της Κορέας, το Μεξικό, τη Ρωσία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη Ένωση (ΕΕ).

Η Αφρικανική Ένωση θεωρείται η κορυφαία ομάδα που εκπροσωπεί τη φωνή της Αφρικής. Εργάζεται για τη διασφάλιση της προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης των αφρικανικών εθνών. Ξεκίνησε επίσημα το 2002 ως διάδοχος του Οργανισμού Αφρικανικής Ενότητας (OAU).

ΠΗΓΗ: ndtv.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube