Weather Icon

Το Αρτσάχ εκπέμπει SOS! Ο χρόνος τέλειωσε

Το Αρτσάχ εκπέμπει SOS! Ο χρόνος τέλειωσε

Του Ανδρέα Τσιφτσιάν

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, δυστυχώς όχι ως φάρσα, αλλά ως κτηνωδία.

Στο Αρτσάχ, σε μία εδώ και αιώνες ιστορική περιοχή της Αρμενίας, βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμη οργανωμένη επιχείρηση της «τελικής λύσης» από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

120.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 30.000 παιδιά ζουν τον αποκλεισμό από φάρμακα, τρόφιμα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, περισσότερους από 7 μήνες. Τον τελευταίο καιρό, ο αποκλεισμός κορυφώθηκε με την απαγόρευση διέλευσης τόσο ασθενοφόρων, όσο και ανθρωπιστικής βοήθειας. Περισσότερα από 270 παιδιά έχουν χωριστεί από τους γονείς τους, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας.

Τα παραπάνω όμως δεν τους ήταν αρκετά. Πριν λίγες μέρες το Αζερμπαϊτζάν μετέτρεψε σε τζαμί τον ιερό ναό της Αναλήψεως (Sourp Hambardsoum) του Berdzor, στο κατεχόμενο Αρτσάχ, με τον διεθνή παράγοντα να αδιαφορεί, όπως και στην περίπτωση της Αγίας Σοφίας.

Χτυπούν με κάθε μέσο για να επιβάλλουν την πληθυσμιακή εκκαθάριση και τον ξεριζωμό. Επιβάλλουν την πείνα και  τον θάνατο. Προσβάλουν τη θρησκευτική πίστη και ελευθερία, μαγαρίζουν ιερούς τόπους και καταστρέφουν την πολιτιστική κληρονομιά. Χτυπούν την ταυτότητα, το ηθικό, τον πολιτισμό, σημαδεύουν σε ψυχές και σώματα.

Πιστοί στο ιστορικό τους έθος, στον δικό τους «τρόπο», παραμένουν αμετανόητοι γενοκτόνοι, ξένοι στις ανθρωπιστικές και δημοκρατικές αξίες, χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στην ελευθερία, εκμεταλλευόμενοι, όπως και τότε, τη διεθνή σιωπή.

Η διεθνής κοινότητα εθελοτυφλεί.  Δεν ενοχλεί τον βιαστή στο διπλανό δωμάτιο. Ο ίδιος όμως είναι που μπήκε κάποτε και στα σπίτια Ελλήνων κι ο ίδιος είναι που θα τολμήσει να μπει και αύριο.

Αυτοί δε διδάχτηκαν. Εμείς όμως;

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν για αυτή την ανθρωπιστική τραγωδία, επειδή οι δημοσιογραφικές και πολιτικές προτεραιότητες είναι δυστυχώς άλλες.

Δεν υπάρχει πια χρόνος για τους ανθρώπους στο Αρτσάχ. Η κλεψύδρα άδειασε.

Οι άνθρωποι εκεί ζουν τον θάνατό τους.

Οι Αρμένιοι της διασποράς και  οι Έλληνες αρμενικής καταγωγής, καλούμε πολίτες και συλλογικότητες, κόμματα, σωματεία, συλλόγους, πολιτικούς και δημοτικούς παράγοντες να αντιδράσετε, να στηρίξετε τον Λαό της Αρμενίας και να σταθείτε απέναντι στην κτηνωδία.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος καλεί σε συλλογή υπογραφών.

Βάλε και το δικό σου όνομα απέναντι στη βαρβαρότητα.

Υπογράψτε την επιστολή της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδας για τη σωτηρία του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ανδρέας Τσιφτσιάν

Οικονομολόγος

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube