Weather Icon
Ιταλία , Λιβύη 7 Ιουνίου 2023

Στη Ρώμη ο Ντμπεϊμπά! Λιβύη και Ιταλία υπογράφουν μνημόνιο για την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μελέτη υποδομών ενέργειας-διαδικτύου

Στη Ρώμη ο Ντμπεϊμπά! Λιβύη και Ιταλία υπογράφουν μνημόνιο για την ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη μελέτη υποδομών ενέργειας-διαδικτύου

Ο Πρωθυπουργός της Λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντουλ Χαμίντ Ντμπεϊμά έφθασε στη Ρώμη το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023, όπου έγινε δεκτός από την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι και έναν αριθμό ανώτερων Ιταλών αξιωματούχων.

Όπως αναφέρει το Libya Update, ο Ντμπεϊμπά συνοδεύτηκε από αντιπροσωπεία που περιελάμβανε τον Υπουργό Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Najla El-mangoush, τον Υπουργό Εσωτερικών, Emad Al-Tarabulsi, τον Υπουργό επικοινωνίας και Πολιτικών Υποθέσεων, Walid Al-Lafi, τον Πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας πετρελαίου, Faraj Ben Gwiran και τον Πρόεδρο της εταιρείας χαρτοφυλακίου Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων “Nova”, ο Ντμπεϊμπά θα έχει διμερείς συνομιλίες με την Μελόνι και στη συνέχεια εκτεταμένη συνεδρίαση εργασίας με μέλη της συνοδευτικής αντιπροσωπείας και την ιταλική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο πλευρές αναμένεται να υπογράψουν ορισμένα μνημόνια κατανόησης στους τομείς της ασφάλειας, της καταπολέμησης της παράνομης μετανάστευσης, της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της μελέτης έργων ενέργειας, υποδομών και διαδικτύου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube