Weather Icon

Σαμέχ Σούκρι, ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Θα εμβαθυνθεί η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα

Σαμέχ Σούκρι, ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Θα εμβαθυνθεί η στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα

Το Κάιρο παραμένει προσκολημμένο στην επίλογή στρατηγικής σχέσης με την Ελλάδα

Πηγή Άρθρου: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι επιβεβαίωσε τη βούληση της Αιγύπτου να αναπτύξει και να εμβαθύνει τη στρατηγική εταιρική σχέση με την Ελλάδα, ιδίως υπό το φως των πρωτοφανών περιφερειακών και διεθνών προκλήσεων.

Αυτό έγινε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που έλαβε σήμερα 13/6/2023, ο υπουργός από τον υπηρεσιακό υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Βασίλη Κασκαρέλη, όπου οι δύο υπουργοί διαβουλευτήκαν για τρόπους προώθησης των διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής και ενέργειας, με τρόπο που να επιτυγχάνονται τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών και των λαών τους.

Ο επίσημος εκπρόσωπος και διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, Πρέσβης Αχμέντ Αμπού Ζέιντ, δήλωσε ότι η κλήση έρχεται στο πλαίσιο της επιθυμίας να συνεχιστεί η στενή διαβούλευση και ο συντονισμός μεταξύ των δύο πλευρών για διάφορους φακέλους διμερούς συνεργασίας και συντονισμού για περιφερειακά ζητήματα υπό το πρίσμα των διακεκριμένων σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, σύμφωνα με όσα δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών στη σελίδα του στο Facebook.

Στην αρχή της κλήσης, ο υπουργός ήταν πρόθυμος να συγχαρεί τον Έλληνα ομόλογό του για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχόμενος άφθονη επιτυχία.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις σε μια σειρά περιφερειακών και διεθνών φακέλων.

Ο Αμπού Ζέιντ πρόσθεσε ότι οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις σε μια σειρά περιφερειακών και διεθνών φακέλων κοινού ενδιαφέροντος και τις προκλήσεις που προκύπτουν από αυτούς και συμφώνησαν στη σημασία της στενότερης συνεργασίας και συντονισμού όσον αφορά τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτών των κοινών προκλήσεων προς το συμφέρον της δύο χωρών και να επιτύχουν σταθερότητα σε αυτή τη σημαντική περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός μετέφερε την εκτίμηση της χώρας του για τις θέσεις και τις προσπάθειες της Αιγύπτου για ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube