Weather Icon
ΗΠΑ , Ινδία 7 Ιουνίου 2023

Πρώτος πρωθυπουργός της Ινδίας που θα μιλήσει δύο φορές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Ναρέντρα Μόντι!

Πρώτος πρωθυπουργός της Ινδίας που θα μιλήσει δύο φορές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Ναρέντρα Μόντι!

Ο Πρωθυπουργός Μόντι έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 22 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν.

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε την Τρίτη ότι είναι τιμή του να αποδεχθεί την πρόσκληση και προσβλέπει στην ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 22 Ιουνίου.

“Είμαστε περήφανοι για την ολοκληρωμένη παγκόσμια στρατηγική συνεργασία μας με τις ΗΠΑ, που βασίζεται στα θεμέλια κοινών δημοκρατικών αξιών, ισχυρών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων και μιας ακλόνητης δέσμευσης για παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.”

Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε πρόσφατα τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να απευθυνθεί σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα στις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Η δεύτερη ομιλία του πρωθυπουργού Μόντι σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ είναι ιστορική. Καθώς είναι ο πρώτος Ινδός πρωθυπουργός που το κάνει δύο φορές.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ως αρχηγός κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Μόντι είναι δεύτερος μετά τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο οποίος το έχει κάνει τρεις φορές.

Αυτή η τιμή που απονέμεται στον πρωθυπουργό Μόντι δείχνει τον διπλό  σεβασμό και την υποστήριξή του στις ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν ΜακΚάρθι, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ και ο ηγέτης των Δημοκρατικών της Βουλής Χάκιμ Τζέφρις δήλωσαν σε μήνυμά τους προς τον πρωθυπουργό Μόντι: “κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε το όραμά σας για το μέλλον της Ινδίας και να μιλήσετε για τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο χώρες μας.”

Ο Πρωθυπουργός Μόντι έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 22 Ιουνίου μετά από πρόσκληση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν και της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν.

Η επιστολή αναφέρει επίσης ότι η “ιστορική ομιλία του Μόντι σε μια κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου πριν από επτά χρόνια είχε μία διαρκή επίδραση και εμβάθυνε σε μεγάλο βαθμό τη φιλία” μεταξύ των δύο εθνών.

Η επιστολή ανέφερε επίσης την τελευταία δήλωση του πρωθυπουργού Μόντι, ότι “η σχέση μας είναι προετοιμασμένη για ένα σημαντικό μέλλον. Οι περιορισμοί του παρελθόντος είναι πίσω μας και τα θεμέλια του μέλλοντος είναι σταθερά στη θέση τους.”

“Για άλλη μια φορά, θα ήταν τιμή μας να σας έχουμε μαζί μας για μια κοινή συνάντηση του Κογκρέσου για να γιορτάσουμε τη διαρκή φιλία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ινδίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τις χώρες μας και για τον κόσμο”, ανέφερε η επιστολή.

Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στις ΗΠΑ θα είναι μια ευκαιρία να επιβεβαιωθεί η βαθιά, στενή συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube