Weather Icon
Ινδία , ΟΗΕ 22 Ιουνίου 2023

Πρόεδρος της Γενική Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: Χρειαζόμαστε εκπροσώπους στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπως η Ινδία! Άτομο με όραμα, στρατηγική και βαθιά παράδοση ο Μόντι

Πρόεδρος της Γενική Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών: Χρειαζόμαστε εκπροσώπους στο Συμβούλιο Ασφαλείας όπως η Ινδία! Άτομο με όραμα, στρατηγική και βαθιά παράδοση ο Μόντι

Υπάρχει μια αντίληψη μεταξύ των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι υπάρχει ανάγκη για καλύτερους εκπροσώπους στο Συμβούλιο Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των χωρών που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ειρήνη, για την ευημερία του λαού, είπε ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA),  Τσάμπα Κορόσι.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Ινδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Κορόσι μίλησε σχετικά με την υποψηφιότητα της Ινδίας για το ΣΑΗΕ είπε: «Υπάρχει η αντίληψη μεταξύ των κρατών μελών ότι χρειαζόμαστε έναν καλύτερο εκπρόσωπο στο Συμβούλιο Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των χωρών που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ειρήνη , μεγαλύτερη ευθύνη για την ευημερία των ανθρώπων και, φυσικά, την Ινδία μεταξύ εκείνων που πιστεύουν ότι μπορούν να συμβάλουν στην ευημερία του κόσμου».

Ο Κορόσι δήλωσε ότι στο παρελθόν, όταν έγινε το ΣΑΗΕ, η Ινδία δεν ήταν μεταξύ των “μεγαλύτερων” χωρών. Πρόσθεσε επίσης ότι το ΣΑΗΕ θα προχωρήσει σε μεταρρυμίσεις. «Η υπόθεση βρίσκεται σε διαπραγματευτική διαδικασία εδώ και 13 χρόνια, είναι πάρα πολύς καιρός. Η πρώτη συζήτηση που ξεκίνησε σχετικά με την πιθανή αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Είναι λοιπόν πραγματικά καιρός, αλλά είναι στα χέρια των κρατών μελών. Εάν τα κράτη μέλη μπορούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας, όσον αφορά τις μεθόδους εργασίας του, όσον αφορά τα μέλη, τα μόνιμα μέλη, το δικαίωμα αρνησικυρίας, την καλύτερη σχέση μεταξύ το Συμβούλιο Ασφαλείας και ίσως άλλα όργανα των Ηνωμένων Εθνών. Επομένως, όλα είναι στα χέρια των κρατών μελών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Η Ινδία είναι ένας από τους πιο ενεργούς ίσως υποστηρικτές για την πρώιμη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας», πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας την Ινδία ως μια πιθανή υπερδύναμη, ο επικεφαλής της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι από την άποψη του πληθυσμού, της οικονομίας, της επιστήμης και της τεχνολογίας η Ινδία αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς.

Θυμήθηκε επίσης τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και είπε: «Συνάντησα τον Πρωθυπουργό Μόντι πριν από μερικούς μήνες στο Νέο Δελχί και είχα μια πολύ καλή εντύπωση από τη συνάντησή μας. Είναι ένα άτομο με όραμα, με στρατηγική σκέψη,  που έχει μια πολύ βαθιά παράδοση. Κουβαλά μαζί του τη βαθιά παράδοση ενός έθνους και ένα σαφές όραμα για το πού πρέπει να μοιάζει η σύγχρονη Ινδία. Και χαίρομαι πολύ που τον χαιρετώ. Είναι πολύ ευπρόσδεκτος στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι ένας από τους πιο σεβαστούς ηγέτες στον κόσμο που έρχεται εδώ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube