Weather Icon
Παντελής Σαββίδης 18 Ιουνίου 2023

Παντελής Σαββίδης: Να κάνουμε ελληνικό το κράτος που προέκυψε το 1830

Παντελής Σαββίδης: Να κάνουμε ελληνικό το κράτος που προέκυψε το 1830
Κατ αρχάς να διευκρινήσω πως η ανάρτησή μου δεν έχει σχέση, ή, μάλλον, έχει έμμεση σχέση με την επικαιρότητα και το τραγικό θαλάσσιο ναυάγιο στο οποίο έχασαν την ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. Είμαι, απολύτως, εναντίον όσων προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αναλγησία τους με την λογική του “τι ήθελαν εδώ”.
Επικαλούμεθα την ελληνική μας συνέχεια αλλά ο πολιτισμός τον οποίο επικαλούμεθα ήταν ανοικτός στον κόσμο και ανθρωπιστικός. Στην διεθνή βιβλιογραφία η αναφορά στον ανθρωπισμό παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα.
Και τώρα στο ζητούμενο του σχολίου μου.
Ο καλός συνάδελφος Κώστας Καντούρης έχει ένα ρεπορτάζ στο ιστολόγιο Voria σύμφωνα με το οποίο αθωώθηκε ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΝΤΙΟΣ 81 χρονών ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ: υπέβαλε μία αίτηση για ένα επίδομα πριν τέσσερα χρόνια.
Ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η σφραγίδα στη βίζα παλιννόστησής του, που είχε τεθεί το 1993, ήταν πλαστή. Όμως ο ίδιος δεν το γνώριζε. Νόμιζε πως είχε μπει στο τότε προξενείο της Μόσχας, όμως κάποιοι επιτήδειοι είχαν εκμεταλλευτεί την αδυναμία του να επιστρέψει εκείνη την περίοδο για να παραλάβει ο ίδιος τα έγγραφα. Συνέπεια αυτού ήταν να ανακληθεί η τότε απόφαση με την οποία του χορηγήθηκε η ελληνική ιθαγένεια. Και από τότε είναι ξένος στην ίδια του την πατρίδα”.
Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια:
“Ο υπερήλικας στο δικαστήριο προσκόμισε μία σειρά από έγγραφα, κυρίως των σοβιετικών αρχών, ορισμένα μάλιστα από αυτά πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση. Έδειχναν ότι από την προγιαγιά του οι ρίζες του είναι ελληνικές. Βέβαια το σημαντικότερο ντοκουμέντο ήταν η ταυτότητά του στον σοβιετικό στρατό στην οποία έγραφε ότι η εθνικότητά του είναι ελληνική. Ήταν αρκετό να τον αθωώσουν, επιβεβαιώνοντας ότι είναι Έλληνας. Ωστόσο, όμως, για τη διοίκηση αυτό δεν είναι αρκετό. «Είναι λογικό να χάσει την ιθαγένειά του, παρότι αποδείχτηκε ότι είναι Έλληνας, για κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν ευθύνεται; Τι θα πει η απόφαση δεν δεσμεύει τη διοίκηση;», διερωτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του 81χρονου, Αθανάσιος Καμάς.
Ένας άνθρωπος με αναμφισβήτητη ελληνική καταγωγή ταλαιπωρείται απο την ΑΘΛΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΔΙΟΙΚΗΣΗ και την ΑΘΛΙΑ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ” ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.
Μια διοίκηση, ένα κράτος και ένα πολιτικό σύστημα μικροελλαδικής νοοτροπίας που μισεί τον οικουμενικό ελληνισμό.
Αυτό το κράτος δεν είναι, απλώς, εχθρικό προς τους πολίτες του. Μισεί οτιδήποτε θυμίζει ελληνική συνέχεια. Και ο ποντιακός ελληνισμός είναι απο τους ελάχιστους θύλακες που μπορούν να επικαλεστούν αυτήν την συνέχεια.
Μήπως αυτό είναι αρνητικό στοιχείο; Μήπως κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως η προσπάθεια που γίνεται απο το 1821 είναι να δημιουργηθεί ένα ελληνικό κράτος;
Και το τραγικότερο: τι θα πει πως η απόφαση του δικαστηρίου ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΙ την διοίκηση; Η διοίκηση κάνει ότι θέλει; Και γιατί τόσος φανατισμός της διοίκησης;
Μην επικαλεστείτε τους νόμους και άλλα παρεμφερή. Διότι οι νόμοι- ιδιαιτέρως όταν αποδεικνύονται στραβοί- αλλάζουν. Στον Μητσοτάκη, τον Τσίπρα ή τον οποιονδήποτε άλλον αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αλλάζουν τους νόμους-ακόμη και με φωτογραφικές διατάξεις- όποτε θέλουν και όπως θέλουν.
Δεν θα πρέπει να προσαρμοσθούν και οι νόμοι της πολιτείας στην πραγματικότητα;
Αυτό το κράτος, δεν μας θέλει. Το έχουμε συνειδητοποιήσει. Καιρός είναι να το κάνουμε ελληνικό. Και ελληνικό σημαίνει κράτος δομημένο στις αρχές και τις αξίες των οικουμενικών αντιλήψεων του ελληνισμού.
Και ας αφήσουμε τις ψευδαισθήσεις. Ενωμένοι ΔΕΝ είμαστε. Η ενότητα είναι ζητούμενο. Πολλά μας χωρίζουν. Πολλά που προοιωνίζονται δύσκολη πορεία. Αλλά την ενότητα θα την διασφαλίσει η πολιτεία με την ορθολογική πολιτική της και την συμπεριφορά της. Να δώσει το παράδειγμα.
Παντελής Σαββίδης
ΠΗΓΗ: anixneuseis.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube