Weather Icon

Ο τουρισμός ζωντανεύει ξανά στο Κασμίρ και ο ρόλος των G20

Ο τουρισμός ζωντανεύει ξανά στο Κασμίρ και ο ρόλος των G20

Οι τουρίστες άρχισαν και πάλι να αναβιώνουν τον παλιό δεσμό τους με τον πιο αγαπημένο τουριστικό προορισμό τους – το Κασμίρ. Φέτος από τον Ιανουάριο έως τις 19 Ιουνίου, περισσότεροι από 15.000 ξένοι τουρίστες έχουν επισκεφθεί την Κοιλάδα και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους.

Πέρσι την ίδια εποχή ο αριθμός ήταν πολύ μικρότερος, καθώς  4028 ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν το Κασμίρ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.

Όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι, σε τοπικά ΜΜΕ,  η εξαιρετικά επιτυχημένη συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον τουρισμό G-20, από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, είναι πιθανό να αλλάξει το παιχνίδι στον τουριστικό τομέα της περιοχής. Η ομορφιά και η μεγαλοπρέπεια σε συνδυασμό με τη ζεστασιά και τη φιλοξενία αντικατοπτρίστηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στην εκδήλωση των G20. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει όλο και περισσότερους ξένους τουρίστες στην περιοχή, τους επόμενους μήνες, δηλαδή τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Υπάρχει δε η αισιοδοξία, ότι θα υπάρξει ένας ικανοποιητικός αριθμός τουριστών τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός επίσης, ότι πολλές χώρες πρόκειται να άρουν τις αρνητικές ταξιδιωτικές συμβουλές που απαγορεύουν στους πολίτες τους να ταξιδεύουν στο Κασμίρ, Η πλειονότητα των αλλοδαπών που φτάνουν στο Κασμίρ είναι από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και δη από τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube