REAL TIME |

Weather Icon

Κρινιώ Καλογερίδου: Έλληνες ακτιβιστές και φιλομετανάστες πολιτικοί με φερετζέ Τουρκίας

Κρινιώ Καλογερίδου: Έλληνες ακτιβιστές και φιλομετανάστες πολιτικοί με φερετζέ Τουρκίας

 Ακόμα φέρνω στον νου μου με ανατριχίλα, σε κάθε πισωγύρισμα της συνειρμικής μνήμης μου στα προεόρτια των μνημονίων, το μνημειώδες ”αυτομαστίγωμα” των Ελλήνων και, προπάντων, το καταγγελτικό μένος πολιτικών εκείνης της εποχής οι οποίοι (για να καλύψουν την ανικανότητά τους να κυβερνήσουν) διέσυραν την ημιχρεοκοπημένη Ελλάδα εκτός των συνόρων της (βλ. ΓΑΠ: ”Κυβερνώ μια διεφθαρμένη χώρα” κλπ,  Δεκέμβριος 2009).

   Καταγγελίες βαριές που σκίασαν τη φήμη της Ελλάδας για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόνιμα ”κρεμασμένη” στα μανταλάκια (τα καθ’ ημάς ‘ταμπλόιντ’) του διεθνούς Τύπου με τη στάμπα της χώρας όπου ανθεί η… φαιδρά πορτοκαλέα της διαφθοράς, της αναξιοκρατίας και του σάπιου πολιτικού συστήματος…

Εκείνα τα πέτρινα χρόνια της δυσφήμισης της πατρίδας μας ποικιλοτρόπως σε βαθμό επικοινωνιακής καταιγίδας νόμιζα πως τα αφήσαμε πίσω μας και μας έμειναν σαν… μεταχρονολογημένα απόνερα οι ”βιτσιές” εναντίον της (λόγω Μεταναστευτικού) από τους συνήθεις υπόπτους.

Τους ημεδαπούς ”φιλομετανάστες”, δηλαδή: Όπερ έδει δείξαι: Πέτρο Κωνσταντίνου του ΚΕΕΡΦΑ (”όχι στους φράχτες και τα κλειστά σύνορα”), Ιάσωνα Αποστολόπουλο και λοιπούς παρατρεχάμενους των ”εθνικών ”κατηγόρων της χώρας μας (ακτιβιστές, πολιτευτές και πολιτικού του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Ευρωκοινοβουλίου), που καταγγέλλουν σε κάθε ευκαιρία την πατρίδα μας στα διεθνή Forum και τους Διεθνείς διακυβερνητικούς Οργανισμούς Μετανάστευσης [ΔΟΜ, Διεθνή Αμνηστία,Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR)] κλπ.

Ναι, νόμιζα ότι αφήσαμε πίσω μας τα χειρότερα της περασμένης δεκαετίας και βάλε — στα ακραία, τουλάχιστον, όριά τους που μοιάζουν με ”ασύμμετρες απειλές”, ”δούρειοι ίπποι” του εχθρού στην αυλή μας. Αλλά έπεσα έξω. Κι αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά με το ναυάγιο των μεταναστών έξω απ’ την Πύλο.

 – Ήταν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς που έχασε και το ξαναβρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό έπεσε με τα μούτρα στην τυμβωρυχία των νεκρών του σαπιοκάραβου από τη Λιβύη, μπας και συμπληρώσει σε ψήφους αυτούς που ζητά για να κρατήσει στην αρχηγία τον Τσίπρα…, σας ακούω να λέτε σαρκαστικά και σας δικαιολογώ εν πολλοίς γιατί δεν μπορώ να αρνηθώ την εξόφθαλμη αλήθεια.

   Και η αλήθεια αποδείχθηκε περίτρανα με τη στάση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στην περίπτωση του ναυαγίου της Πύλου, που έδωσε το σύνθημα να στήσουν και πάλι χορό οι ύαινες των ξένων Μέσων ενημέρωσης — με την αρωγή των δικών μας (ακτιβιστών και Συριζαίων που παρουσίαζαν  ως ”εγκληματίες” τους Λιμενικούς και απάνθρωπη χώρα την Ελλάδα)…

 —  Ο Ιάσων Αποστολόπουλος θα βραβευτεί κι αυτή τη φορά, να δείτε… Του έγινε συνήθεια να καταγγέλλει την πατρίδα του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να καυχιέται ότι είναι προδότης. Αναρωτιέμαι αν έχει στάλα αίμα ελληνικό αυτός ο άνθρωπος…, σας ακούω να λέτε με κρυμμένη οργή όλο καγχασμό και κακία.

Είμαι έτοιμη να διαφοροποιηθώ, έστω για το ατελές του συμπεράσματος, αλλά γρήγορα επιβεβαιώνω το αληθές του λόγου σας για τον εν λόγω (”Η Ελλάδα κάνει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, Ιούλιος ’21) και  μετά σκέφτομαι τις καταγγελίες  του για τις ”παράνομες” επαναπροωθήσεις μεταναστών σε Θράκη και Αιγαίο.

”Παράνομες” επαναπροωθήσεις, που συνοδεύονται απ’ την ομολογία Αποστολόπουλου με βαρείς υπαινιγμούς κατά των ελληνικών Αρχών στο θέμα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταναστών και προσφύγων (”Αν αγάπη για την πατρίδα σημαίνει αποδοχή της δολοφονίας προσφύγων στα σύνορά μας, τότε είμαι περήφανος που είμαι προδότης”). Λόγια που με κάνουν να αγανακτώ, γιατί δεν αντέχω να βλέπω Έλληνες ακτιβιστές και πολιτικούς να μετατρέπονται σε ανθέλληνες.

Σε άτεγκτους κριτές  που δεν περιμένουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και στιγματίζουν προκαταβολικά ως ”δολοφόνους” τους ήρωες του Έβρου το ’20 και πολλών άλλων περιστατικών του ακήρυχτου υβριδικού πολέμου της Τουρκίας  στο Αιγαίο μέχρι το τωρινό ναυάγιο στην Πύλο, όπου οι Έλληνες Λιμενικοί πρόλαβαν κι έσωσαν 104 μετανάστες (σε σύνολο 400-750 ανδρών και γυναικόπαιδων), σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες).

Φορτίο υπέρβαρο, ασφαλώς, για το οποίο δεν ελέγχθηκε ποτέ το αιγυπτιακό αλευτικό στη Λιβύη όπου στοιβάχτηκαν κακήν κακώς από τους 9 Αιγύπτιους και τους 10 Πακιστανούς διακινητές (χωρίς να αποκλείεται και η ύπαρξη κι άλλων) εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς σωσίβια.

Οι ελεγκτικές Αρχές του Λιβάνου ήταν, προφανώς, ανύπαρκτες και γι’ αυτό (μετά τους διακινητές) φέρουν τις μεγαλύτερες ευθύνες για τον χωρίς έλεγχο απόπλου του σιδερένιου αλιευτικού. Αλλά ποιος νοιάζεται για τις ευθύνες των άλλων, όταν οι ημεδαποί  καθ’ έξιν ”εθνικοί” μας κατήγοροι έχουν βγάλει καταδικαστικές αποφάσεις  για την Ελλάδα και τους Λιμενικούς της;

Ήδη ο διεθνώς βραβευμένος ακτιβιστής Ιάσων Αποστολόπουλος έκανε παράσημα ”χθες” (2022) τα ”μπράβο” των ξένων για τις καταγγελίες του κατά της ελληνικής κυβέρνησης για παράνομες επαναπροωθήσεις στον Έβρο   που τις παρουσιάζει ως ”pushbacks, κοινώς πέταγμα των μεταναστών στο ποτάμι”. Ενώ τώρα, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο, βγαίνει και λέει με απροσμέτρητο θράσος:

 – Αν αγάπη για την πατρίδα σημαίνει αποδοχή της δολοφονίας προσφύγων στα σύνορά μας, τότε είμαι περήφανος που είμαι προδότης!!!

   Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Πέτρος Κωνσταντίνου του ΚΕΕΡΦΑ (ηγετικό στέλεχος του μετώπου ”Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή” [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α]), που ”συνεργαζεται” στο Μεταναστευτικό με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό που ΣΥΡΙΖΑ-ΚΕΕΡΦΑ και μετανάστες βροντοφώναζαν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα 3 χρόνια πριν — προς τέρψη της πολυάριθμης κοινότητας των μεταναστών — το σύνθημα: ”Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη”, ”θέλουμε ανοιχτά σύνορα”, ”άσυλο και σπίτια για τους μετανάστες στην Ελλάδα”!!!

 – Πολύ προχωρημένοι… Κοινοβιακού τύπου ζωή υπόσχονται. Κι εσύ, Έλληνα, τράβα το ζωνάρι (που είναι, ήδη, παρατραβηγμένο από τη ακρίβεια), για να αγοράσεις σπίτια για τα παιδιά και να ‘χεις κάποιο κομπόδεμα στα γεράματα…, σας ακούω να λέτε καγχάζοντας και φέρνω ασυναίσθητα στο μυαλό μου την τελευταία δήλωση του υποψήφιου με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημοτικού συμβούλου Αθήνας για το ναυάγιο στην Πύλο, που με έκανε να ανατριχιάσω.

   Το χαρακτήρισε ”φρικτό έγκλημα και μαζική δολοφονία σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους, την φτώχεια, τις δικτατορίες” και έριξε την ευθύνη γι’ αυτό στην….  κυβέρνηση Μητσοτάκη και την Ε.Ε!!!.   Λέξη επικριτική για τους εγκληματίες διακινητές δεν είπε ο αθεόβοφος. ”Έγκλημα της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων ήταν”, σου λέει, ”απέναντι σε φτωχούς μετανάστες, γυναίκες και παιδιά που θαλασσοπνίγηκαν”!!!

  ”Ακόμα δεν κατακάθισε ο κουρνιαχτός και άρχισαν τα λαϊκά δικαστήρια”, σκέφτομαι και ο νους μου τρέχει στον Νίκο Φίλη που σκιαγραφεί φαντασιακά και χοληφόρα το πορτραίτο του… απάνθρωπου Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος τον εκνευρίζει.

   Τον εκνευρίζει με τις σιωπές του ”για το έγκλημα στην Πύλο” (απεφάνθη, ήδη, ως δικαστής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) γιατί ”ζυγίζει το πολιτικό κόστος και γι’ αυτόν η αξία της ζωής είναι μικρή”  (όσο κι εκείνη των Ελλήνων Ποντίων το 1914-’23 για τον π. υπουργό Παιδείας, υποθέτω).

   Μ’ αυτά και άλλα πολλά… ειωθότα αναβίωσης 5ης φάλαγγας επί ελληνικού εδάφους, κάναμε να τρίβουν τα χέρια τους οι επιθυμούντες διακαώς επέκταση προς Δυσμάς Τούρκοι, οι διεφθαρμένες ΜΚΟ των φιλομεταναστών, οι διακινητές που τη βγάζουν καθαρή στο τέλος (ενώ είναι οι κύριοι υπαίτιοι για τα ναυάγια στην Μεσόγειο) και οι  γείτονες ”φίλοι” μας που κλείνουν διακρατικές (βλ. συμφωνία Ιταλίας-Λιβάνου για το Μεταναστευτικό), ώστε να επιλέγουν τη χώρα μας αντί τη δική τους οι εξ Αφρικής μετανάστες…

   Συνελόντι ειπείν έχουμε μεταξύ μας Έλληνες φιλομετανάστες ακτιβιστές και πολιτικούς με φερετζέ Τουρκίας, οι οποίοι παίζουν με πλήρη συνείδηση το παιχνίδι του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό αποδεικνύουν, τουλάχιστον, οι επαναλαμβανόμενες σε τακτά διαστήματα καταγγελίες τους κατά της πατρίδας  μας (”Η Ελλάδα διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, βλ. Ιάσων Αποστολόπουλος).

   Καταγγελίες είτε για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης είτε σε βάρος των μεταναστών, με αποτέλεσμα να δικαιώνουν τους καταγγελτικούς ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου, ότι: ”Οι Έλληνες συμπεριφέρονται φασιστικά απέναντι στους πρόσφυγες” και ”πνίγουν τους μετανάστες, ενώ εμείς τους σώζουμε”…

 

Κρινιώ Καλογερίδου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube