Weather Icon
Γερμανία 20 Ιουνίου 2023

Intel: Επένδυση 30 δισ. ευρώ για εργοστάσια ημιαγωγών στη Γερμανία

Intel: Επένδυση 30 δισ. ευρώ για εργοστάσια ημιαγωγών στη Γερμανία

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προσπαθούν να απεξαρτηθούν από τις ασιατικές εταιρείες ημιαγωγών

Η αμερικανική Intel θα διαθέσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ για δύο νέα εργοστάσια ημιαγωγών στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, μια συμφωνία που χαιρέτισε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ως την μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έχει γίνει στη χώρα.

Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί από την πλευρά του να προσφέρει επιδοτήσεις 10 δισ. δολαρίων, σημαντικό περισσότερα από τα 6,8 δισ. που είχε αρχικά προσφέρει, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζεται.

Η Intel επενδύει δισεκατομμύρια για νέες μονάδες παραγωγής σε τρεις ηπείρους στην προσπάθειά της να ανακτήσει την κυριαρχία της στην αγορά και να απαντήσει στον ανταγωνισμό της AMD, της Nvidia και της Samsung.

«Με την επένδυση αυτή ανακτούμε το χαμένο έδαφος στην τεχνολογία και επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος και την παραγωγή μικροτσίπ» δήλωσε ο Σολτς μετά την υπογραφή της συμφωνίας την Δευτέρα.

Ήταν η τρίτη μεγάλη επένδυση που ανακοινώνει η Intel σε διάστημα τεσσάρων ημερών. Την Παρασκευή παρουσίασε σχέδιο για εργοστάσιο κόστους 4,6 δισ. δολαρίων στην Πολωνία, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκε επένδυση 25 δισ. φγια μονάδα στο Ισραήλ.

για τη συνέχεια  fpress.gr

 

Intel: Επένδυση – ορόσημο, ύψους 33 δισ. δολ. στη Γερμανία

 

Περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ (33 δισεκατομμύρια δολάρια) σκοπεύει να επενδύσει η Intel για την ανάπτυξη δύο εργοστασίων κατασκευής τσιπ στο Μαγδεμβούργο της Γερμανίας, ως μέρος της επέκτασής της στην Ευρώπη, μια συμφωνία που ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση στη χώρα.

Το Βερολίνο έχει συμφωνήσει επιδοτήσεις ύψους σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με την αμερικανική εταιρεία παραγωγής chip, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters, περισσότερα από τα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε αρχικά προσφέρει στην Intel για την κατασκευή των δύο υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Πατ Γκέλσινγκερ δήλωσε ευγνώμων στην κυβέρνηση και την πολιτεία της Σαξωνίας-Άνχαλτ, όπου βρίσκεται το Μαγδεμβούργο, για την «εκπλήρωση του οράματος μιας ζωντανής, βιώσιμης, κορυφαίας βιομηχανίας ημιαγωγών στη Γερμανία και την ΕΕ».

Υπό τον Γκέλσινγκερ, η Intel έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην κατασκευή εργοστασίων σε τρεις ηπείρους για να αποκαταστήσει την κυριαρχία της στην παραγωγή chip και να ανταγωνιστεί καλύτερα τις ανταγωνίστριες AMD, Nvidia και Samsung.

«Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Γερμανία ως τοποθεσία παραγωγής υψηλής τεχνολογίας – και για την ανθεκτικότητά μας», δήλωσε ο Σολτς μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

για τη συνέχεια PowerGame

 

 

“Στην Ευρώπη ετοιμάζονται 14 καινούργια εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών και η Ελλάδα δεν έχει ούτε ένα, γιατί;”

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube