Weather Icon

infoXAK: Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

infoXAK: Οι ΗΠΑ στέλνουν μήνυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

infoXAK: Οι λόγοι που οι ΗΠΑ έστειλαν HIMARS στη βορειοανατολική Συρία – Μόνη λύση η απελευθέρωση της Κύπρου λέει η αρθρογράφος Κούλα Αντωνίου προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη – Η συμφωνία με την Ινδία που αποτελεί μήνυμα στην Κίνα – Ευχή απελευθέρωσης από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου


Οι λόγοι που οι ΗΠΑ έστειλαν HIMARS στη βορειοανατολική Συρία

Το αμερικανικό περιοδικό Forbes αποκάλυψε 4 βασικούς λόγους για την ανάπτυξη του «Himars» στη βορειοανατολική Συρία, καθώς το σύστημα αυτό σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Το σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) είναι ένα πυροβολικό σύστημα που αναπτύχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το σύστημα είναι ικανό να εκτοξεύει έξι κατευθυνόμενους πυραύλους σε διαδοχική σειρά και έχει τη δυνατότητα γρήγορης μετακίνησης για να αποφύγει να γίνει στόχος επίθεσης.

Ποιοι είναι οι λόγοι λοιπόν που οι ΗΠΑ ανέπτυξηαν πυραύλους HIMARS στη Βορειονατολική Συρία;

Πρώτον: Για να πολεμήσουν το ISIS και να αντιμετωπίσουν πιθανές απειλές από άλλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που έχουν βάλει στόχο τις αμερικανικές δυνάμεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεύτερον: για να προστατεύσουν τις δυνάμεις τους και να απαντήσουν γρήγορα σε πιθανούς επιτιθέμενους.

 Τρίτον: Η ανάπτυξη των HIMARS στέλνει ένα μήνυμα προς τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή τη Ρωσία, η οποία υπέστη σοβαρές απώλειες στην Ουκρανία από το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα.

Τέταρτον: Στέλνει ένα ακόμα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα αποχωρήσουν σύντομα από την περιοχή.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το δημοσίευμα στο infognomonpolitics.gr! Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή.

Γιατί οι Αμερικανοί τοποθέτησαν «Himars» στη βορειοανατολική Συρία;

https://www.forbes.com/sites/pauliddon/2023/06/07/the-himars-deployment-and-us-force-posture-in-syria/

Καλά όλα αυτά. Όμως πριν ακριβώς έναν μήνα, διέρρευσε πληροφορία, ότι οι Ρώσοι καταφέρνουν να εξουδετερώνουν συχνά τα πυραυλικά συστήματα HIMARS με ηλεκτρονικές παρεμβολές! Μάλιστα Ουκρανός αναλυτής, ονόματι, Maksym Skrypchenko, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα 19fortyfive.com, στον ιστότοπο που αρθρογραφεί ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής, Μάικλ Ρούμπιν δηλαδή, παραδέχτηκε, ότι αυτή η αδυναμία ήταν ένας από τους παράγοντες που καθυστερούσαν την ουκρανική αντεπίθεση.

Θυμηθείτε τί είχε αναφέρει για το θέμα της εξουδετέρωσης των Himars ο Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή της 7ης Μαΐου 2023.

Μόνη λύση η απελευθέρωση

Τις ανησυχίες της προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, διατύπωσε η αρθρογράφος, Κούλα Αντωνίου, σε δημοσίευση με τίτλο «Μόνη λύση η απελευθέρωση».

Το κείμενο αναφέρεται σε διάφορες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα. Παρουσιάζει την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και τη συζήτηση για κοινά σημεία αναφοράς ανάμεσα στην κυπριακή και την τουρκική πλευρά. Επισημαίνει την σημασία θεμάτων όπως η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, η απελευθέρωση της βίζας και η διαχείριση του μεταναστευτικού, που μπορούν να συνδράμουν στην επανέναρξη των συνομιλιών. Το κείμενο αναφέρεται επίσης στις διαφορετικές απόψεις και ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό ζήτημα και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην περιοχή. Τέλος, το κείμενο αναφέρεται σε μια άσκηση που διεξάγεται στην Τουρκία με την παρουσία στρατού από το Ψευδοκράτος και τη συμμετοχή κρατών μελών της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Πολωνία, οι οποίες μετά από διαμαρτυρίες από την ελληνική πλευρά αποχώρησαν και στο τέλος καταλήγει στην αναφορά της μίας και μοναδικής λύσης που υπάρχει για το Κυπριακό που δεν είναι άλλη από την Απελευθέρωση.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της Κούλας Αντωνίου στο Infognomonpolitics.gr. Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή.

Κούλα Αντωνίου: Μόνη λύση, η απελευθέρωση!

Επισφραγίζεται η συμφωνία ΗΠΑ-Ινδίας ύψους 25 δις δολαρίων

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «10 σημεία που εξηγούν γιατί η επίσκεψη Μόντι στον Λευκό Οίκο θα φέρει επανάσταση στους διμερείς αμυντικούς δεσμούς» φιλοξενεί η ιστοσελίδα Global Order.

Το κείμενο αναλύει γιατί είναι τόσο σημαντική η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον στις 22 Ιουνίου. Συγκεκριμένα αναφέρει, ότι αναμένονται πολύ θετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα μεταξύ των δύο ηγετών θα επισφραγιστεί η συμφωνία για από κοινού παραγωγή των κινητήρων της General Electric που θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία του ινδικού μαχητικού αεροσκάφους, Tejas Mk2. Τα οικονομικά οφέλη από αυτήν τη συνεργασία είναι τεράστια για την αμυντική βιομηχανία της Ινδίας, καθώς τα κέρδη από αυτές τις αμυντικές εμπορικές σχέσεις θα φτάσουν τα 25 δις δολάρια.

Στο άρθρο τονίζεται επίσης η αξία της Τετραμερούς Συνεργασίας, της ομάδας που έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ στον Ινδοειρηνικό, σε συνεργασία με την Ινδία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, η οποία ονομάζεται QUAD. Στόχος φυσικά είναι η αναχαίτιση της Κίνας, μία χώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν ως νούμερο ένα εχθρό τους.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το άρθρο στο Infognomonpolitics.gr! Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή:

 

Global Order: 10 σημεία που εξηγούν γιατί η επίσκεψη Μόντι στον Λευκό Οίκο θα φέρει επανάσταση στους διμερείς αμυντικούς δεσμούς – Συμφωνία ύψους 25 δις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Ινδίας στον αμυντικό τομέα

 

Συγκλονιστική συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Μία συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε στον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ και το Extra Tv, ο νέος αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

«Κάποιες ελληνικές κυβερνήσεις βλέπουν το Κυπριακό ως βάρος και θέλουν να απαλλαγούν», δήλωσε με νόημα ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε του χρόνου η Μεγαλόνησος να είναι απελευθερωμένη.

Δείτε αποσπασματικά τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube