Weather Icon

Κούλα Αντωνίου: Μόνη λύση, η απελευθέρωση!

Κούλα Αντωνίου: Μόνη λύση, η απελευθέρωση!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Ιουνίου, έλαβε ένα τηλεφώνημα σε σχέση με την πρωτοβουλία του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό και είπε ότι φαίνεται να υπάρχουν προοπτικές…

Γράφει η Κούλα Αντωνίου

Την επομένη, διαβάσαμε ότι η κυπριακή πλευρά εντοπίζει κοινά σημεία αναφοράς ανάμεσα στη δική της ατζέντα και στα όσα προτάσσει η τουρκική πλευρά, μετά από το τηλεφώνημα του Ερντογάν με τον Σαρλ Μισέλ. Τα θέματα αυτά είναι η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, η απελευθέρωση της βίζας και η διαχείριση του μεταναστευτικού. Θέματα για τα οποία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη πως μπορούν να συνδράμουν στο να δοθεί ώθηση για επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρεί ότι αυτή η θεματολογία μπορεί να προσφέρει μοχλούς πίεσης από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της Τουρκίας ώστε να προσεγγίσει θετικά το θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών στο Κυπριακό, αλλά και το διορισμό ενός απεσταλμένου στο Κυπριακό.

Το πάγωμα κεφαλαίων για ένταξη της Τουρκίας, κύριε Πρόεδρε, όπως και η απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους, είναι το όπλο της Κύπρου κατά της Τουρκίας στην ΕΕ και εσείς θέλετε να το αφαιρέσετε για να καταστεί η πλευρά μας πιο ανίσχυρη. Το μεταναστευτικό, που η Τουρκία, με δικές σας δηλώσεις, το εργαλειοποιεί για να παίρνει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και να στέλνει τους μετανάστες στην Ευρώπη που είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης, της Κύπρου και της Ελλάδας, είστε έτοιμος να συζητήσετε, τι; Να την κατευνάστε; Να την ικετεύσετε;

Το Κυπριακό είναι διεθνές πρόβλημα εισβολής, παράνομης κατοχής εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, εποικισμού, εθνοκάθαρσης, εγκλημάτων πολέμου. Δεν αξιώθηκε καμία κυβέρνηση αυτού του δύσμοιρου τόπου να προσφύγει εναντίον της Τουρκίας για την γενοκτονία που διέπραξε στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου. Τα εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει αυτό το βάρβαρο κράτος της Τουρκίας στην Κύπρο, θα πρέπει να λογοδοτήσει και όχι να καλοπιάνεται.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, ένα βίντεο σχετικά με τη Διεθνή Άσκηση Anatolian Phoenix-2023, που διεξάγεται στο Ικόνιο με τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν, του ψευδοκράτους, της Ισπανίας, του Κατάρ και της Πολωνίας. Μέχρι τώρα, δεν διάβασα ή άκουσα καμία διαμαρτυρία επειδή χώρες της ΕΕ συμμετέχουν σε άσκηση με το ψευδοκράτος. Εύχομαι, εάν ερωτηθεί το προεδρικό, να μην απαντήσει ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο και με άλλες χώρες και καμία κυβέρνηση δεν διαμαρτυρήθηκε.

Επειδή προδιαγράφεται μια άνευ προηγούμενου ενδοτική στάση της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Κυπριακό, να γνωρίζει ο Πρόεδρος ότι μια και μοναδική φορά που ζητήθηκε από αυτό τον λαό να πει την άποψη του ήταν το 2004 και είπε ΟΧΙ. Και η απόφασή του ήταν ότι, η μόνη λύση που αξιούμε, είναι η Απελευθέρωση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube