Weather Icon

Η Βρετανία συνέλαβε τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» ενός δικτύου διακίνησης μεταναστών με δράση στη Μεσόγειο

Η Βρετανία συνέλαβε τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» ενός δικτύου διακίνησης μεταναστών με δράση στη Μεσόγειο

Συνελήφθη ύποπτος για τον συντονισμό της παράνομης διακίνησης χιλιάδων ανθρώπων

Πηγή Άρθρου: Reuters, liberal.gr

Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέλαβε Αιγύπτιο που θεωρείται ύποπτος για τον συντονισμό της παράνομης διακίνησης χιλιάδων ανθρώπων από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία μέσω της Μεσογείου.

Η NCA ανακοίνωσε ότι ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη στο Λονδίνο την Τετάρτη, συνεργαζόταν με δίκτυα, τα οποία δρουν παράνομα στη βόρεια Αφρική, με σκοπό την οργάνωση της μεταφοράς μεταναστών με πλοία, ενώ ήταν σε επικοινωνία με τους παράνομους συνεργάτες του καθ’ όλη τη διάρκεια των διελεύσεων.

«Υποπτευόμαστε ότι αυτός ο άνδρας διηύθυνε την επιχείρησή του από τη Βρετανία και καθοδηγούσε τη λαθραία διακίνηση χιλιάδων μεταναστών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ντάρεν Μπαρ, ανώτερος αξιωματούχος της NCA.

«Παγίδες θανάτου»

«Ο τύπος των σκαφών που χρησιμοποιούν οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος για τις διελεύσεις συνιστούν παγίδες θανάτου… Θα συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε πληροφορίες και να αναλαμβάνουμε δράση με τους εταίρους μας για να αποτρέψουμε τις διελεύσεις και να συλλάβουμε τους διακινητές ανθρώπων εδώ και στο εξωτερικό», σημείωσε ο Ντ. Μπαρ.

Η NCA, η οποία συνεργάζεται με την ιταλική Guardia di Finanza στο πλαίσιο της έρευνας, αναφέρθηκε σε διέλευση τον περασμένο Οκτώβριο, όπου περισσότεροι από 640 μετανάστες διασώθηκαν από τις ιταλικές αρχές, καθώς επιχείρησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με ξύλινη βάρκα η οποία είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη.

Σε άλλη επιχείρηση διάσωσης τον Δεκέμβριο, η ιταλική ακτοφυλακή είχε διασώσει 265 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος 20 μέτρων που βρέθηκε ακυβέρνητο στη Μεσόγειο μετά την αναχώρησή του από τη Λιβύη, ανέφερε η NCA. Τον Απρίλιο σε δύο επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που ακολούθησαν αντίστοιχες κλήσεις κινδύνου προς την ακτοφυλακή βρέθηκαν συνολικά περισσότεροι από 1.200 μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο σκάφη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube