Weather Icon

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει κονδύλια στην Τυνησία για να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει κονδύλια στην Τυνησία για να συγκρατήσει τις μεταναστευτικές ροές

Η πρόταση εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ ώστε να εφαρμοστεί από τις αρχές της Τυνησίας από κοινού με άλλες μεταρρυθμίσεις υπό την εντολή του ΔΝΤ.

Η ΕΕ έχει προσφέρει στην Τυνησία περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη βορειο-αφρικανική χώρα να ξεπεράσει την εντεινόμενη οικονομική κρίση που έχει ωθήσει χιλιάδες μετανάστες να περάσουν τη Μεσόγειο Θάλασσα προς την Ιταλία.

Το πακέτο οικονομικής βοήθειας ανακοινώθηκε την Κυριακή στην Τύνιδα αφού η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, συνοδευόμενη από τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και της Ολλανδίας συναντήθηκαν με τον Τυνήσιο πρόεδρο Κάις Σάιεντ.

Η πρόταση εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση άλλων κυβερνήσεων της ΕΕ και θα εφαρμοστεί από τις αρχές της Τυνησίας μαζί με άλλες μεταρρυθμίσεις υπό την εντολή του ΔΝΤ.

Επιπλέον, θα παράσχει επίσης επιχορηγήσεις 105 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας της Τυνησίας.

ΠΗΓΗ: FT EU offers Tunisia over €1bn to stem migration

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube