Weather Icon

Γιώργος Αϋφαντής: Ο εχθρός σε έχει στο χέρι αν…

Γιώργος Αϋφαντής: Ο εχθρός σε έχει στο χέρι αν…

Γιώργος Αϋφαντής: Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν θαύματα, στην πολιτική όχι. Εδώ τίθεται μεγάλο ζήτημα κυριαρχίας και ο λαός πρέπει ανά πάσα στιγμή να ακουστεί.

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, μιλώντας στον 98.4 , χαρακτήρισε ακόμη και από πλευράς τακτικής λάθος την επίσπευση της Ελληνικής πλευράς , για απευθείας συνομιλίες ως επανέναρξη διαλόγου με την Τουρκία και στα πλαίσια της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, όταν είναι προφανές ότι ειδικά σε αυτή την Σύνοδο η Τουρκία του Ερντογάν, εμφανίζεται για την Δύση και τα συμφέροντα της , ως “πολύφερνη νύφη” που θα ζητήσει διάφορα “ανταλλάγματα” με τα θέλω της για την Ελλάδα, πολύ ψηλά στην ατζέντα της. Ο Γιώργος Αϋφαντής, μιλάει για το κλίμα που διαμορφώνεται στα Εθνικά θέματα με το νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά και το τι σηματοδοτούν κατά την γνώμη του , οι τοποθετήσεις προσώπων σε κρίσιμα πόστα για τα εθνικά μας θέματα. Κατά τον κ. Πρέσβη, η νέα Βουλή ίσως αποδειχτεί και η Βουλή των επερχομένων γεγονότων στα εθνικά θέματα, με τις πιέσεις των μεγάλων και ισχυρών συμμάχων μας, πρωτίστως των ΗΠΑ για διευθετήσεις με την Τουρκία σε ημερήσια διάταξη πλέον. Έτσι , είναι πιθανόν να ανοίξει και μια συζήτηση για εκχώρηση αρμοδιοτήτων με κοινοβουλευτική συναίνεση , σε διεθνή φορέα επίλυσης διαφορών, με πρόσχημα την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/αοζ, ευρύτερων ζητημάτων που ενδεχομένως με “αριστοτεχνικό” τρόπο να περιγράφονται σε ένα συνυποσχετικό ως επίσης εξεταζόμενα ,από τον διεθνή φορέα επίλυσης διαφορών , θέματα για αποφάσεις, στο όνομα της μίας διαφοράς της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας/αοζ. Με αυτό τον τρόπο , λέει ο Γιώργος Αϋφαντής, είναι δυνατόν να παρακαμφθεί ακόμη και η δήλωση εξαίρεσης από το 2015 του τότε ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου, για ζητήματα του σκληρού πυρήνα κυριαρχίας της χώρας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Έτσι με άλλοθι τις καθ υπόδειξη αποφάσεις ενός διεθνούς δικαιοδοτικού οργάνου, να παρακαμφθεί και η όποια διαδικασία και ευθύνη της παρούσας Βουλής.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube