Weather Icon
Γαβριήλ Χαρίτος , Ισραήλ 27 Ιουνίου 2023

Γαβριήλ Χαρίτος: Εξέλιξη που προβληματίζει τον ισραηλινό στρατό

Γαβριήλ Χαρίτος: Εξέλιξη που προβληματίζει τον ισραηλινό στρατό

Απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας από την ευρύτερη περιοχή της Τζιενίν κατά ισραηλινών οικισμών στην περιοχή της Γαλιλαίας, εντός της ισραηλινής επικράτειας, σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το απόγευμα η νεοσύστατη παλαιστινιακή οργάνωση «Ταξιαρχία Αλ-Ιγιάς», που θεωρείται παρακλάδι της οργάνωσης «Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα» που υπάγεται στην Χαμάς, ανήρτησε στον λογαριασμό που διατηρεί το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η στιγμή της εκτόξευσης ρουκέτας τύπου Κασάμ-1. Στο βίντεο αναγραφόταν η φράση: «Πυραυλική επίθεση της ‘Ταξιαρχίας Αλ-Ιγιάς’ κατά ισραηλινών οικισμών στην ευρύτερη περιοχή της Τζιενίν, στην κοιλάδα Ιεζριήλ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι σήμερα το πρωί εκτοξεύθηκε ρουκέτα από το χωριό Σιλάτ-Αλ-Χαρθία στα περίχωρα της Τζιενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης με κατεύθυνση τον ισραηλινό αγροτικό οικιστικό συνεταιρισμό Ραμ-Όν. Ωστόσο, λίγα μετά την εκτόξευσή της, η ρουκέτα κατέπεσε εντός της Δυτικής Όχθης, σε απόσταση 150 μέτρων από τον φράχτη ασφαλείας, χωρίς να έχει καταφέρει να πλήξει την ισραηλινή επικράτεια. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή υλικές ζημιές.

Χθες οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ Παλαιστίνιο νεαρό, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε κατασκευάσει αυτοσχέδια ρουκέτα, την οποία σχεδίαζε να εκτοξεύσει ενόσω θα βρισκόταν σε εξέλιξη η «Παρέλαση των Σημαιών» προ διμήνου, ανήμερα της επετείου κατάληψης της Παλιάς Πόλης στον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Πριν ένα μήνα ο ισραηλινός στρατός εντόπισε και κατάσχεσε αυτοσχέδιο εκτοξευτήρα ρουκετών στο παλαιστινιακό χωριό Νάζλατ στα περίχωρα της Τζιενίν.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που προβληματίζει τον ισραηλινό στρατό, αφού μέχρι τώρα, εκτοξεύσεις ρουκετών κατά αστικών κέντρων εντός της ισραηλινής επικράτειας σημειώνονταν μόνο από την Λωρίδα της Γάζας και τον Νότιο Λίβανο και ουδέποτε από την Δυτική Όχθη.

Γαβριήλ Χαρίτος – 26/6/2023

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube