Weather Icon
Πολιτική , Τουρκία 7 Ιουνίου 2023

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τους βουλευτές Οζκιούρ και Ζεϊμπέκ

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για τους βουλευτές Οζκιούρ και Ζεϊμπέκ

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με δύο υποψήφιους Μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης και της Ξάνθης. Πρόκειται για τον Φερχάτ Οζκιούρ χάρη στον οποίο η Ροδόπη είναι ο μόνος νομός που βάφτηκε κόκκινος (ΣΥΡΙΖΑ) σε όλη τη χώρα στις 21 Μαίου και για τον Χουσείν Ζεϊμπέκ που επανεξελέγη στην Ξάνθη. Επανέλαβε ξανά μέσα σε τρεις ημέρες (Πρώτο Θέμα, ΕΡΤ) ότι υπήρξε παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ της στήριξης δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε μάλιστα «αν δεν είχα συγκεκριμένα στοιχεία δεν θα μιλούσα».

Κομματικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το NEWPOST δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, έγινε ιδιωτική ενημέρωση εγκαίρως στον κ.Τσίπρα αλλά αγνοήθηκε!». Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι στοιχεία για άλλους Μουσουλμάνους υποψήφιους και άλλων κομμάτων δεν υπάρχουν.

«Είναι μείζον ζήτημα να γνωρίζουμε ότι το τουρκικό Προξενείο ανοιχτά στηρίζει κάποιους υποψήφιους οι οποίοι συντάσσονται με την προπαγάνδα του τουρκικού Προξενείου, αυτό να είναι σε γνώση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που έχει περισυλλέξει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και τουρκολόγος (μιλάει και την γλώσσα) Τάσος Χατζηβασιλείου αλλά και από αναρτήσεις των ίδιων, μεταξύ άλλων ο Φερχάτ Οζκιούρ λίγες ημέρες μετά την εκλογή του εμφανίστηκε σε εκδήλωση των «Τούρκων δασκάλων» της Ροδόπης. Η συνθήκη της Λωζάνης δεν αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα αλλά αναφέρεται σε ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

Ο Ζεϊμπέκ και ενώ ήταν βουλευτής τον Μάρτιο του 2023 συμμετείχε σε συνεδρίαση της αποκαλούμενης «Συμβουλευτικής επιτροπής της τουρκικής μειονότητας», παρόντων των ψευδομουφτήδων, μέσα στα γραφεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν που μετά την απειλή της διαγραφής του από το κίνημα, προέβη σε δήλωση πίστης στο ελληνικό Σύνταγμα.

Ο Χουσεΐν Ζεΐμπέκ έχει δώσει συνέντευξη και σε τουρκικό κανάλι το οποίο στηρίζει τους «γκρίζους λύκους»και το κόμμα των Μπαχτσελί. Τόνισε ότι «θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Κουμουνδούρου δεν άκουσαν ούτε τις καταγγελίες τοπικών στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του τουρκικού προξενείου στον Οζκιούρ.

Η Ελένη Λαφτσή, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αυτή η υποβοηθούμενη επιλογή δεν είναι ούτε αριστερή ούτε προοδευτική».

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης κατήγγειλε ότι υπάρχει «συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο», έναντι του συνυποψηφίου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου και έκανε λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του Οζκιούρ. Τον χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP. «Ο υπεύθυνος πολιτικός οφείλει να γνωρίζει και να μην διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για μικροκομματικά οφέλη και εν προκειμένω, δυστυχώς, ο Μητσοτάκης είπε την αλήθεια» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε πλήρη κάλυψη στους δυο βουλευτές του. «Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος να παίξεις το παιχνίδι της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου, που θέλει διαρκώς να δημιουργεί εντάσεις και διχασμούς στην ελληνική πλευρά, από το να προσπαθείς να καταστήσεις κεντρικό θέμα της εκλογικής αντιπαράθεσης τη συμπεριφορά ψήφου, επιλογής ψήφου μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, δημιουργώντας εκ των προτέρων μια εικόνα περιθωριοποίησης» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

https://newpost.gr/eidiseis/epithesi-mitsotaki-se-tsipra-gia-toys-voyleytes-ozkioyr-kai-zeimpek-aichmes-karamanli-gia-tsipra-me-fonto-tis-serres-galazios-kodikos-syspeirosi/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube