Weather Icon

Συνεχόμενες συγκρούσεις με τρομοκράτες στο Ρατζουρί του Τζαμού/Κασμίρ! Επανεξετάζεται η κατάσταση ασφαλείας

Συνεχόμενες συγκρούσεις με τρομοκράτες στο Ρατζουρί του Τζαμού/Κασμίρ! Επανεξετάζεται η κατάσταση ασφαλείας

Μάχες μεταξύ τρομοκρατών και δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή του δάσους Καντί.

Ο πρώην επικεφαλής υπουργός Τζαμού και Κασμίρ και πρόεδρος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος Αζάντ, Γκουλάμ Ναμπί Αζάντ, δήλωσε την Κυριακή ότι η κατάργηση του Άρθρου 370 έχει τερματίσει την τρομοκρατία και τους λιθοβολισμούς από το άλλο κράτος (σ.σ. Πακιστάν).

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που το κέντρο δεν έπρεπε να κάνει εδώ, όπως η κατάργηση του άρθρου 370, δεν ήταν προς το συμφέρον των ανθρώπων εδώ, αλλά ένα είναι σίγουρο, έληξε η τρομοκρατία και οι λιθοβολισμοί. Τα επεισόδια που συνέβησαν στο Ρατζουρί και το Πόοντς είναι θέμα ανησυχίας. Η τρομοκρατία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός”, είπε ο Αζάντ στους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ, μια μαζική επιχείρηση έρευνας που ξεκίνησε την Παρασκευή (5/5) για την καταδίωξη τρομοκρατών στο Ρατζουρί του Τζαμού και του Κασμίρ συνεχίστηκε την Κυριακή (7/5).

«Επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό τρομοκρατών βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κάντι του Ρατζούρι», δήλωσαν αξιωματούχοι.

Συνολικά πέντε στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή Κάντι του Ρατζούρι του Τζαμού και Κασμίρ στις 5 Μαΐου.

Οι πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής «Επιχείρηση Trinetra» του Ινδικού Στρατού με την αστυνομία του Τζαμού και Κασμίρ και την Κεντρική Εφεδρική Αστυνομική Δύναμη (CRPF).

Το Σάββατο, ένας τρομοκράτης εξουδετερώθηκε και ένας τραυματίστηκε σε νέα ανταλλαγή πυρών στο Καντί, στην περιοχή Ρατζουρί.

Επιπλέον, ο υπουργός Άμυνας, Ραζνάθ Σινγκ, στις 6 Μαΐου έφτασε στην περιοχή Ρατζουρί του Τζαμού και Κασμίρ για να επανεξετάσει την κατάσταση ασφαλείας εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των τρομοκρατών στην περιοχή του δάσους Καντί.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube