Weather Icon
Κίνα , Ταϊβάν 17 Μαΐου 2023

Συναγερμός στην Ταϊβάν! Ο στρατός βρήκε απομεινάρια μετεωρολογικού μπαλονιού της Κίνας

Συναγερμός στην Ταϊβάν! Ο στρατός βρήκε απομεινάρια μετεωρολογικού μπαλονιού της Κίνας

Ο στρατός της Ταϊβάν ανίχνευσε τα συντρίμμια ενός ύποπτου μετεωρολογικού μπαλονιού κατασκευασμένου από την Κίνα σε ένα από τα υπεράκτια νησάκια της πρώτης γραμμής κοντά στην Κίνα, σύμφωνα με τη Focus Taiwan. Η διοίκηση Άμυνας Matsu του στρατού της Ταϊβάν, η οποία είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη του αρχιπελάγους Matsu κοντά στη νοτιοδυτική Κίνα, ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι η ομάδα άμυνας Juguang βρήκε τα συντρίμμια ενός ύποπτου μετεωρολογικού μπαλονιού σε δρόμο έξω από το στρατόπεδό του κατά τη διάρκεια περιπολίας το Σάββατο.

 Ο στρατός της Ταϊβάν θα διερευνήσει περαιτέρω τα συντρίμμια και έχει προγραμματίσει να συνεχίσει να ενισχύει την περιπολία του για να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις γύρω από τις στρατιωτικές βάσεις.

 Η ομάδα άμυνας Juguang είναι υπεύθυνη για την φύλαξη των δύο νησιών της πόλης Juguang – νησί Dongju και Νησί Xiju. Η πόλη βρίσκεται λιγότερο από 10 χιλιόμετρα από την επαρχία Φουτζιάν της Κίνας. Υπενθυμίζεται, ότι τον Φεβρουάριο, ο στρατός της Ταϊβάν είχε βρει παρόμοια συντρίμμια από ένα φερόμενο κινεζικό μετεωρολογικό μπαλόνι. 

Τα υποτιθέμενα κινεζικά προγράμματα αερόστατων έχουν κερδίσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας μετά την ανίχνευση και την κατάρριψη ενός ύποπτου κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου από τις ΗΠΑ στον αμερικανικό εναέριο χώρο στις 4 Φεβρουαρίου. Το περιστατικό οδήγησε σε διπλωματική διαμάχη με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντόνι Μπλίνκεν να ακυρώνει το ταξίδι του στην Κίνα. Ωστόσο, η Κίνα έχει πει ότι το μπαλόνι δεν χρησιμοποιήθηκε για κατασκοπεία και ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα πολιτικό αερόπλοιο που χρησιμοποιήθηκε για μετεωρολογική έρευνα και είχε ξεφύγει από την πορεία του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube