Weather Icon
Αυστραλία , Ινδία 23 Μαΐου 2023

Ο πιο αναγνωρίσιμος Ινδός ηγέτης ο Μόντι κατά τον νομπελίστα Μπράιν Πωλ Σμιντ

Ο πιο αναγνωρίσιμος Ινδός ηγέτης ο Μόντι κατά τον νομπελίστα Μπράιν Πωλ Σμιντ

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είναι σίγουρα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηγέτες που είχε ποτέ η Ινδία σύμφωνα με τον νομπελίστα Μπράιαν Πωλ Σμιντ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ινδό ηγέτη στο Σίδνεϊ .

Ο Ινδός πρωθυπουργός πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Αυστραλία και συναντήθηκε με τον ηγέτη και διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

«Ο Πρωθυπουργός Μόντι είναι σίγουρα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηγέτες που είχε ποτέ η Ινδία και μιλώντας μαζί του, μπορώ να καταλάβω γιατί. Είναι πολύ ευγενικός και ενδιαφέρεται πραγματικά για τους ανθρώπους όταν τους μιλάει. Και νομίζω ότι αυτό πιθανότατα ισχύει για όποιον μιλάει, είτε είναι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είτε κάποιος που συναντά για πρώτη φορά από την κοινωνία», είπε ο Σμιντ, ο οποίος μίλησε επίσης για το έργο της Ινδίας στην έρευνα και την επιστήμη.

«Ήταν πραγματικά πολύ ευχάριστο. Αυτός (ο πρωθυπουργός Μόντι) ενημερώθηκε πολύ καλά για το τι κάνουμε εδώ στην Αυστραλία και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε στην έρευνα και την επιστήμη. Η ικανότητα της Ινδίας στην επιστήμη παγκόσμιας κλάσης έχει ανεβεί επίπεδο. επειδή η Ινδία επενδύει στην επιστήμη και τους επιστήμονές της για να τους δώσει εξοπλισμό και τη δυνατότητα να κάνουν ερωτήσεις στο περιθώριο», πρόσθεσε ο Νομπελίστας.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ προεδρεύει βασικών επιτροπών διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της Ομάδας Ανώτερων Διευθυντών του Πανεπιστημίου και του Εκτελεστικού του ANU (Εθνικού Πανεπιστημίιου Αυστραλίας) και είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ANU.

Ο Αντιπρύτανης είναι ο κύριος εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου στην κυβέρνηση και την ευρύτερη κοινωνία και σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς. Ο καθηγητής Σμιντ διορίστηκε 12ος Αντιπρύτανης του ANU τον Ιανουάριο του 2016.

Ο καθηγητής Σμιντ είναι ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2011, μαζί με πολλά άλλα ακαδημαϊκά βραβεία και διακρίσεις. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας ως αστροφυσικός στο ANU Mount Stromlo Observatory and Research School of Astronomy and Astrophysics πριν γίνει Αντιπρόεδρος.


«Προώθηση πολιτιστικών δεσμών Ινδίας-Αυστραλίας και μεταξύ ανθρώπων. Ο Πρωθυπουργός Μόντι αλληλεπιδρούσε με εξέχουσες δημόσιες προσωπικότητες στην Αυστραλία, που εργάζονται σε διάφορους τομείς της επιστήμης, της τεχνητής νοημοσύνης, των ανθρωπιστικών επιστημών, της κοινωνικής εργασίας, της γαστρονομίας, της τέχνης και της μουσικής. Τους συνεχάρη για τα επιτεύγματά τους και τους ενθάρρυνε να συμβάλουν στην ενίσχυση της σχέσης Ινδίας-Αυστραλίας», ανέφερε σε tweet ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αριντάμ Μπάγκι.

Η διάσημη σεφ και εστιάτορας Σάρα Τοντ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μόντι τον περιέγραψε ως «έναν απίστευτο άνθρωπο και επιρροή».

«Νομίζω ότι προερχόμενος από ταπεινές αρχές και ως ηγέτης στη χώρα, έχει κάνει τόσο απίστευτη δουλειά και πραγματικά έχει ταξιδέψει τους ανθρώπους και έκανε τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι ακούγονται. Και νομίζω ότι το να κάτσω μαζί του σήμερα και να συζητήσω με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο ευγενικός είναι και πραγματικά αφοσιωμένος», είπε η Τοντ.

Από το ντεμπούτο της στο MasterChef Australia, η Τοντ έγινε ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στην ινδική γαστρονομική σκηνή, ανοίγοντας το πρώτο της εστιατόριο “Antares Restaurant and Beach Club” το 2014, όπου μετά επέστρεψε στις αυστραλιανές οθόνες σε μία καθημερινή σειρά που ονομάζεται «My Restaurant in India», η οποία προβάλλεται σε 156 χώρες παγκοσμίως.

Το 2020 η Todd προσκλήθηκε ως επίσημη σεφ για το Australian Open στη σειρά AO Chefs, φιλοξενώντας ένα εξαιρετικό εστιατόριο που προβλήθηκε σε μια σειρά που ονομάζεται Perfect Serve.

Στη σειρά συναντήσεων με ανθρώπους με επιρροή στο Σίδνεϊ, ο πρωθυπουργός Μόντι συνάντησε τον διακεκριμένο επιχειρηματία στα είδη υγιεινής, Μαρκ Μπέλα. Μετά τη συνάντηση,o Μπέλα είπε ότι ο πρωθυπουργός Μόντι είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αλλαγής στον χώρο υγιεινής παγκοσμίως. Δήλωσε επίσης ότι το πρόγραμμα Swachh Bharat Abhiyan είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομής υγιεινής στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο Μπέλα μιλά δημοσίως για ανθρωπιστικά θέματα τόσο στην Αυστραλία όσο και διεθνώς. Είναι ιδρυτής μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με διεθνή εστίαση στη βελτίωση των ευκαιριών ζωής για κορίτσια και γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες.

«Ο αντίκτυπος του πρωθυπουργού Μόντι κοινωνικά για τη δημιουργία της κοινωνικής βούλησης και της πολιτικής βούλησης για αυτό το ζήτημα στην Ινδία ήταν τεράστιος. Και νομίζω ότι αυτός ο κοινωνικός αντίκτυπος, είναι αναμφισβήτητος. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω δει να συμβαίνει στην Ινδία τα τελευταία 15 με 20 χρόνια που επισκέπτομαι τη χώρα σας», είπε ο Μπέλα.

Εν τω μεταξύ, η καλλιτέχνης με έδρα το Σύδνεϋ που εργάζεται σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία και δημόσια τέχνη, η Ντανιέλα Μέιτ, η οποία συνάντησε τον Πρωθυπουργό Μόντι στο Σίδνεϊ, είπε: «Έχουμε μιλήσει πολύ για το πώς η Ινδία και η Αυστραλία θα μπορούσαν να εργαστούν καλύτερα ενθαρρύνοντας δημιουργικά θέματα, ιδιαίτερα σε πανεπιστήμιο. Έχει σίγουρα ένα δημιουργικό στοιχείο για τον εαυτό του, οπότε νομίζω ότι μπορεί να δει πραγματικά ομοιότητες μεταξύ των τεχνών των Πρώτων Εθνών και πιθανώς των τεχνών του Γκοντ. Αυτόχθονες τέχνες λοιπόν της Ινδίας. Και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές πολιτιστικές διασταυρώσεις στις τέχνες καθώς και μόνο πολιτιστικά, υποθέτω ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών μας, κάτι που είναι όμορφο».

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έφτασε στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο του τρίτου και τελευταίου σκέλους της επίσκεψής του σε τρία έθνη μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Παπούα Νέα Γουινέα. Νωρίτερα συναντήθηκε με τους CEO εταιρειών που εδρεύουν στο Σίδνεϊ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube