Weather Icon
Πακιστάν 12 Μαΐου 2023

Καταγγελία από τους δικηγόρους του πρώην Πακιστανού πρωθυπουργού Ιμράν Καν! Σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν δηλητηριάζοντάς τον

Καταγγελία από τους δικηγόρους του πρώην Πακιστανού πρωθυπουργού Ιμράν Καν! Σχεδίαζαν να τον δολοφονήσουν δηλητηριάζοντάς τον

Για απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν στη φυλακή κάνουν λόγο οι δικηγόροι του, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε από την επίσημη σελίδα στο Twitter του Πακιστανικού  κόμματος Tehrik-e-Insaf (PTI).

Μετά από μια συνάντηση με τον Ιμράν Καν για μιάμιση ώρα, ένας από τους δικηγόρους του είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραπονέθηκε ότι είχε πόνους στο στήθος.

Ο Ιμράν ισχυρίστηκε ότι τα γεύματά του ήταν εμποτισμένα με ινσουλίνη σε μια προσπάθεια να προκληθεί καρδιακή προσβολή, ανέφεραν οι δικηγόροι του PTI. Ένας από τους δικηγόρους του ενημέρωσε τα Μέσα Ενημέρωσης για τη συνάντηση με τον πρώην ηγέτη της χώρας, λέγοντας ότι και οι τέσσερις δικηγόροι του τον συναντούσαν για μιάμιση ώρα αφού έλαβαν άδεια από το Εθνικό Γραφείο Λογοδοσίας ( National Accountability Bureau — NAB).

“Τον ρωτήσαμε αν βασανίστηκε. Είπε ότι νιώσει πόνο στην καρδιά του από το πρωί”, είπε ένας από τους δικηγόρους του σύμφωνα με το PTI. “Αυτή είναι μια απόπειρα να τον σκοτώσουν. Αυτός (ο Ιμράν ) είπε ότι δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί”, ενημέρωσε περαιτέρω ο δικηγόρος, μοιράζοντας λεπτομέρειες για τη συνομιλία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο Ιμράν Καν μεταφέρθηκε στις γραμμές της αστυνομίας στις 03:00 τα ξημερώματα και τον έβαλαν σε ένα βρώμικο δωμάτιο που δεν είχε ούτε τουαλέτα ούτε κρεβάτι», ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του. «Δεν του έδωσαν ούτε μπουκιά να φάει από τ τα ξημερώματα της Τετάρτη (10/5)», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Μετά τη σύλληψη του Ιμράν Καν και τις διαδηλώσεις που συνεχίζονται, ο φυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός της χώρας προέτρεψε τον κόσμο να συνεχίσει να αγωνίζεται για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα, υποστήριξε ο δικηγόρος.

«Όταν τον ενημερώσαμε ότι ο κόσμος ήταν ακόμα στους δρόμους, πραγματοποιώντας διαμαρτυρίες για τη σύλληψή του, μας ζήτησε να ενημερώσουμε τις μάζες ότι πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αποκατάσταση του κράτους δικαίου», είπε ο δικηγόρος. Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, ο Ιμράν συνελήφθη έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ από τους Pakistan Rangers, μία παραστρατιωτική ομάδα επιβολής του νόμου, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από το Εθνικό Γραφείο Λογοδοσίας (NAB) για την υπόθεση Al-Qadir Trust.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε πακιστανικά Μέσα Ενημέρωσης, οι Pakistan Rangers έσυραν τον Ιμράν Καν από το λαιμό και τον έβαλαν με τη βία σε ένα αστυνομικό όχημα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube