Weather Icon

Ιταλική Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στον αγωγό EastMed

Ιταλική Βουλή: Ψήφος εμπιστοσύνης στον αγωγό EastMed

«…για να μετατραπεί η Ιταλία σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης»…

Μη δεσμευτική εισήγηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων προς την κυβέρνηση Meloni ώστε να αξιολογήσει την ανάπτυξη του σχεδίου, τεχνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, «για να μετατραπεί η Ιταλία σε ενεργειακό κόμβο της Ευρώπης»…
Με ψήφισμά της, που αποτελεί μη δεσμευτική εισήγηση, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση Meloni «να συνεχίσει τις κατάλληλες επαφές με τις χώρες που μετέχουν στο σχέδιο του αγωγού EastΜed».
Πιο αναλυτικά, με το ψήφισμα ζητείται από την ιταλική κυβέρνηση να αξιολογήσει την ανάπτυξη του σχεδίου, «με τη λογική της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας, βάσει της διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης και των συνθηκών τεχνικής και οικονομικής εφαρμογής του σχεδίου».
Παράλληλα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση της Ρώμης «να προσεγγίσει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή τις περαιτέρω διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο, περιοχή κεντρικής σημασίας για την προμήθεια ενέργειας σε εθνικό επίπεδο και για τις πολιτικές και στρατηγικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο».
«Με το σημερινό ψήφισμα προσπαθούμε να δώσουμε νέα ώθηση στην εναλλακτική του EastMed», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής Paolo Formentini.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «προσφέρθηκε κοινοβουλευτική βάση για μελλοντικές αποφάσεις της ιταλικής κυβέρνησης» και ότι «υπογραμμίστηκαν τα πλεονεκτήματα του σχεδίου αυτού, το οποίο αφορά τέσσερις δημοκρατίες, είναι τεχνικά πραγματοποιήσιμο και συμπληρωματικό ως προς το υγροποιημένο αέριο».
«Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η χώρα μας να μετατραπεί όλο και περισσότερο σε ενεργειακό hub της Ευρώπης», ολοκλήρωσε ο αντιπρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ιταλικής Βουλής.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube