Weather Icon

Γαβριήλ Χαρίτος: SOS για Αθήνα-Λευκωσία οι Τουρκικές εκλογές!

Γαβριήλ Χαρίτος: SOS για Αθήνα-Λευκωσία οι Τουρκικές εκλογές!

Γαβριήλ Χαρίτος: SOS για Λευκωσία οι Τουρκικές εκλογές!

Την επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδης σχολίασε ο Γαβριήλ Χαρίτος.

Το ρεπορτάζ

Επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, που επαναβεβαίωσε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 🇨🇾🇮🇱
Συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, οι περιφερειακές εξελίξεις, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ και τρόποι περαιτέρω διεύρυνσής τους και σε άλλους τομείς, η Ενέργεια και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ.
📌 «Ένδειξη φιλίας και αλληλεγγύης», χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Ισραήλ יצחק הרצוג – Isaac Herzog την επίσκεψη του κ. Χριστοδουλίδη, με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις.
📌 Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. «Η τριμερής συνεργασία Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας αποτελεί μια σταθερή και υποσχόμενη συμμαχία στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Νετανιάχου.
📌 Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Amir Ohana – אמיר אוחנה, ενώ το απόγευμα επισκέφθηκε το Μουσείο Ολοκαυτώματος Yad Vashem: World Holocaust Center, Jerusalem. Σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο χρέος να θυμόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφής μίσους και διακρίσεων. Κατατέθηκε στεφάνι και προσφέρθηκε αρχειακό υλικό από το κρατικό αρχείο & το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών – Press and Information Office που αφορά τους Εβραίους που φιλοξενήθηκαν στην Κύπρο & μέσω της μετέβησαν στο Ισραήλ, αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
📌 Με προσκύνημα στον Ναό της Αναστάσεως και τον Πανάγιο Τάφο και την παρασημοφόρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος των Ιπποτών από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ. «Στο πρόσωπό μου τιμάται ο κυπριακός λαός» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος εξήρε το έργο του Πατριαρχείου και διαβεβαίωσε για τη συνεχή στήριξη της κυπριακής πολιτείας σε αυτό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube