Weather Icon

Έλληνας “κομάντο” έκανε υπερήφανη την Ελλάδα σε 6ήμερο αγώνα δρόμου στις ΗΠΑ!

Έλληνας “κομάντο” έκανε υπερήφανη την Ελλάδα σε 6ήμερο αγώνα δρόμου στις ΗΠΑ!

Από τις 8 έως τις 14 Μαίου 2023, ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Μαρίφογλου Δημοσθένης, συμμετείχε στον 6ήμερο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α., στην Augusta του New Jersey, με πλήρωμα υποστήριξης τον Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Ανυφαντή Σωτήριο.

Ο αγώνας διεξήχθη σε ένα ράντσο, σε πιστοποιημένη διαδρομή από την Αμερικάνικη ομοσπονδία στίβου , ενός (1) μιλίου και θετικής υψομετρικής 9 μέτρων ανά κύκλο.

Ο Μαρίφογλου στα 426 μίλα/686 χιλμ που έτρεξε, συμπλήρωσε 3.400μ. θετικής υψομετρικής και ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που προκύπτουν σε έναν τέτοιο πολυήμερο αγώνα, καέκτησε την 1η θέση.

Στον τερματισμό του, ύψωσε την σημαία της ΔΕΠ (Special Warfare Command) , μαζί με την Ελληνική σημαία και την σημαία Γ.Ε.ΕΘ.Α. που είχαν παραληφθεί από το γραφείο του Α.Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Η επιτυχία αυτή , δεν θα ήταν δυνατή, χωρίς την υποστήριξη του Αντισυνταγματάρχη Ανυφαντή Σωτήρη. Ως πλήρωμα υποστήριξης του Μαρίφογλου, έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν σε προηγούμενους αγώνες και έχουν μάθει πλέον να λειτουργούν αυτοματοποιημένα, σε πολλά θέματα κρίσιμης σημασίας σε αγώνες άνω των 24 ωρών.

Όπως μας είπαν και εκτός της κεφαλαιώδους σημασίας κατάκτησης της 1ης θέσης σε έναν αγώνα 6 ημερών εντός των Η.Π.Α., τεράστια ήταν και η χαρά της ομογένειας της Αστόριας, όπου διέμεναν τα δύο στελέχη, πριν και μετά την διεξαγω΄γή του αγώνα (μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του αθλητή και την επιστροφή στην Ελλάδα).

η ώρα του τερματισμού

 

ΠΗΓΗ: freerun.gr

Η ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ

Την Τρίτη 02 Μαΐου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον αθλητή υπεραποστάσεων (Ultra Runner) Υπολοχαγό (ΠΖ) Δημοσθένη Μαρίφογλου και τον επικεφαλής της ομάδας υποστήριξης (Support Team) Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) Σωτήρη Ανυφαντή, στελέχη της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Δημοσθένης Μαρίφογλου έχει εκπροσωπήσει την Χώρα μας σε ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες με σπουδαίες διακρίσεις. Τελευταία σημαντική διάκριση για την οποια βραβεύτηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, υπήρξε η 2η θέση που κατέλαβε μεταξύ 46 αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 48 ωρών που πραγματοποιήθηκε στο New Jersey των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2022, διανύοντας συνολικά 310,6 χιλιόμετρα (πατήστε εδώ).

Την παρούσα χρονική περίοδο προετοιμάζεται για την συμμετοχή του ως εκπρόσωπος της ΔΕΠ, στον Αγώνα Ανατολικής Ακτής 6 ημερών που θα πραγματοποιηθεί στο New Jersey, από την Δευτέρα 08 έως το Σάββατο 13 Μαΐου 2023. Πρόκειται για έναν από τους τρεις σημαντικότερους αγώνες υπεραποστάσεων που διεξάγονται στις ΗΠΑ στον οποίο συμμετέχουν σημαντικοί αθλητές από όλον τον κόσμο.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον συνεχάρη για τις επιτυχίες του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον προσεχή αγώνα, επιδίδοντάς του τα λάβαρα του ΓΕΕΘΑ και της ΔΕΠ, προκειμένου να τα υψώσει μαζί με την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube