Weather Icon

Τζένγκις Αχτάρ: «Η Τουρκία έχει χάσει εδώ και καιρό τη μάχη σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων»

Τζένγκις Αχτάρ: «Η Τουρκία έχει χάσει εδώ και καιρό τη μάχη σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων»

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει εμπιστοσύνη στον κόσμο, στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Τσενγκίζ Ακτάρ, Τούρκος ειδικός πολιτικών θεμάτων, δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνομιλία του με το Ermenihaber.am.

Ερωτηθείς αν η νέα φάση της άρνησης, ειδικά η γνωστή θέση που συμφωνήθηκε τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιήθηκε και από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όχι μόνο αρνείται τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά κατηγορεί τους Αρμένιους για τη γενοκτονία των Τουρκομουσουλμάνων, ο Ακτάρ έδωσε αρνητική απάντηση. Τόνισε ότι αυτές οι θέσεις χρησιμοποιούνται η μία μετά την άλλη εδώ και χρόνια.

Σημειώνοντας ότι και ο λαός της Τουρκίας σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο και υποστηρίζει αυτή τη θέση, ο Αχτάρ τόνισε ότι, αντίθετα, κανείς εκτός Τουρκίας δεν μπορεί να τα πιστέψει όλα αυτά, διότι αυτή η θέση δεν έχει καμία ιστορική βάση.

“Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει καμία εμπιστοσύνη στον κόσμο, στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Με άλλα λόγια, κανείς στον κόσμο δεν εμπιστεύεται και δεν εγκρίνει τις θέσεις της Τουρκίας. Από την άποψη της Τουρκίας, αυτή η μάχη έχει χαθεί προ πολλού”, δήλωσε ο Τούρκος αναλυτής.

Αναφερόμενος στο συνέδριο που διοργανώθηκε σε ένα από τα πανεπιστήμια της Άγκυρας στις 5 Απριλίου με θέμα την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου ο υπουργός Ακάρ εκφώνησε ομιλία και επανέλαβε τον ισχυρισμό, ο Αχτάρ είπε:

“Κάθονται, συζητούν μεταξύ τους, χειροκροτούν ο ένας τον άλλον, λέγοντας: ζήστε. Σε τέτοιες συγκεντρώσεις, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που θα πει κάτι διαφορετικό, όλοι λένε τα ίδια”.

 

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube