Weather Icon
Ποντιακό Ζήτημα , Τουρκία 26 Απριλίου 2024

Τρεις Τούρκοι συγγραφείς μιλούν για τον Πόντο. 1916-1922

Τρεις Τούρκοι συγγραφείς μιλούν για τον Πόντο. 1916-1922

Ημερίδα με θέμα, «Τρεις Τούρκοι συγγραφείς μιλούν για τον Πόντο. 1916-1922», διοργανώνει το σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» το Το Σάββατο 18 Μαίου 2024, στις 17.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221 ΤΚ 56430 3ος όροφος).

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι ο Nevzat Onaran, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Η δεύτερη φάση της εκκαθάρισης των Χριστιανών από την Ανατολία 1919-1922», ο Tufan Sisli, ο οποίος θα μιλήσει για «Το γενεαλογικό δέντρο του Τοπάλ Οσμάν» και ο Tamer Ciligir, ο οποίος θα μιλήσει αναλυτικά με θέμα «Η Αναγέννηση του Πόντου».

Στη διάρκεια της ημερίδας, θα εξεταστούν, πρόσωπα, παράγοντες, ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το τοπίο στην Μικρά Ασία και Πόντο πριν την Συνθήκη Ανταλλαγής. Ο ρόλος των Τοπάλ Οσμάν και Μουσταφά Κεμάλ. Εθνοκάθαρση και Γενοκτονία. Αίτια, πλαίσιο, πηγές.

Τη μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά θα κάνει η Lale Alatli.

Οι εργασίες της ημερίδας θα μεταδοθούν απευθείας στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube