Weather Icon
Ιστορία 7 Απριλίου 2023

Το ντοκιμαντέρι του Νίκου Ασλανίδη “Ο χαμένος παράδεισος” που αναφέρεται στην Ανατολική Θράκη προβάλλεται την Κυριακή 9 Απρλίου στην Καρδία Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρι του Νίκου Ασλανίδη “Ο χαμένος παράδεισος” που αναφέρεται στην Ανατολική Θράκη προβάλλεται την Κυριακή 9 Απρλίου στην Καρδία Θεσσαλονίκης

Προβολή στην Καρδία του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη, με τίτλο:
«Ο χαμένος παράδεισος…»
Με αφορμή το «Μαύρο Πάσχα» της Ανατολικής Θράκης, την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 11πμ, στην Καρδία θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη: «Ο χαμένος παράδεισος…»
Πρόκειται για την ιστορία των προσφύγων που ξεριζώθηκαν από το Πλαγιάρι της Ανατολικής Θράκης και εγκαταστάθηκαν στην Καρδία και στο Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης.
Το ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Θέρμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία των δύο κοινοτήτων. Μιλούν ηλικιωμένοι κάτοικοι που περιγράφουν, τις διώξεις, τον ξεριζωμό και την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων καθώς και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν.
Όπως είναι γνωστό στις 6 Απριλίου 1914, Κυριακή του Πάσχα, αντί για την Κυριακή της Ανάστασης, στην Ανατολική Θράκη ήρθε το «μαύρο Πάσχα», ήρθε πόνος, απελπισία, σφαγή και ξεριζωμός…Τη μέρα αυτή διάλεξαν οι Τούρκοι για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους Θρακιώτες.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού της Καρδίας, Γεννήσεως της Θεοτόκου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube