Weather Icon
Δανία , Ινδία 23 Απριλίου 2023

Συνεχίζεται με πολύ δυνατές προοπτικές η συνεργασία Ινδίας-Δανίας στον τομέα της πράσινης στρατηγικής

Συνεχίζεται με πολύ δυνατές προοπτικές η συνεργασία Ινδίας-Δανίας στον τομέα της πράσινης στρατηγικής

Τηλεφωνική συνομιλία με τη Δανή ομόλογό του, Μέττε Φρεντέρικσεν, είχε την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Οι δύο ηγέτες εξέτασαν την πρόοδο της Πράσινης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ινδίας-Δανίας.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ινδός πρωθυπουργός και η Δανή ομόλογό τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις πρόσφατες ανταλλαγές υψηλού επιπέδου και την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ο Μόντι ανέφερε, ότι στη συνομιλία με τη Δανή ηγέτιδα συζητήθηκαν προτάσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Ινδίας-Δανίας το 2024 (οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Δανίας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 1949)  και δήλωσε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Δανίας στην Προεδρία των G20 από την Ινδία. Μάλιστα η Φεντέρικσεν επαίνεσε τις πρωτοβουλίες της Ινδίας στους G20. «Η Δανία είναι έτοιμη να σας υποστηρίξει», ανέφερε η Δανή πρωθυπουργός”

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο πρωθυπουργός Μόντι συνεχάρη τη Φρεντέρικσεν για την επανεκλογή της ως πρωθυπουργός της Δανίας. Αναφερόμενος στον επίσημο χειρισμό του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Μόντι είπε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας για την ενίσχυση της Πράσινης Στρατηγικής Συνεργασίας Ινδίας-Δανίας. Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν και τον Μάιο του περασμένου έτους.

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο εθνών στο επίπεδο της «Πράσινης Στρατηγικής Συνεργασίας» ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 κατά την διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Μόντι και της Φρεντέρικσεν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube