Weather Icon
Ορθοδοξία , Πολιτισμός 12 Απριλίου 2023

Ποντιακό πανηγύρι και παραδοσιακό ταφικό έθιμο την Κυριακή του Θωμά στα Σούρμενα

Ποντιακό πανηγύρι και παραδοσιακό ταφικό έθιμο την Κυριακή του Θωμά στα Σούρμενα

Πενθήμερες εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, οι οποίες κορυφώνονται την Κυριακή του Θωμά με την τέλεση του Ταφικού Εθίμου διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων.

Πρόκειται για μία πασχαλινή εορτή που έχει γίνει θεσμός γιατί αποτελεί ένας πραγματικός ύμνος προς την πατρίδα των Ποντίων, οι οποίοι έφεραν τα ήθη και έθιμα του Ευξείνου Πόντου στην μητέρα Ελλάδα με τον ξεριζωμό.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι,

Όπως γνωρίζετε, στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ο σύλλογός μας διοργανώνει κάθε χρόνο την εβδομάδα της Διακαινησίμου, πενθήμερες εκδηλώσεις που κορυφώνονται την Κυριακή του Θωμά με την τέλεση του Ταφικού Εθίμου στο Κοιμητήριο των Σουρμένων. Ένα έθιμο που τελείται με ευλάβεια αναλλοίωτο εδώ και 101 χρόνια.

Οι φετινές μας εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 19 έως 23 Απριλίου 2023 και θα περιλαμβάνουν εκθέσεις, παρουσίαση ιστορικών ντοκουμέντων, ποντιακό θέατρο, ποντιακό γλέντι, χορευτικά συγκροτήματα και τέλεση του Ταφικού Εθίμου.

Η Ένωση Ποντίων Σουρμένων, η οποία την Κυριακή του Θωμά γιορτάζει τα 99 χρόνια από την ίδρυσή της, ως γνήσιος εκφραστής και θεματοφύλακας της ποντιακής παράδοσης, σας προσκαλεί να ζήσετε μαζί μας τις ιδιαίτερες αυτές στιγμές του πολιτισμού μας. Η παρουσία σας θα είναι τιμή για μας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube