Weather Icon
Λάμπρος Τζούμης 4 Απριλίου 2023

Οι Γερμανοί δεν θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής πυρπόλησαν 1.700 ελληνικά χωριά και δολοφόνησαν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά

Οι Γερμανοί δεν θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής πυρπόλησαν 1.700 ελληνικά χωριά και δολοφόνησαν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά

29 Μαρτίου 1936: Στη ναζιστική Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ λαμβάνει το 98,80% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την επικύρωση της παράνομης επαναστρατιωτικοποίησης της Γερμανίας και της ανακατάληψης της Ρηνανίας.

Γράφει ο Λάμπρος Τζούμης

Σήμερα οι Γερμανοί :

– Μας λένε ότι δεν συντάσσονταν όλοι με το ναζιστικό καθεστώς, παρά το 99% στο δημοψήφισμα.

– Δεν γνώριζαν ότι το 10% του ελληνικού πληθυσμού εξοντώθηκε κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Στην κορύφωση της επισιτιστικής κρίσης το χειμώνα του 1941-42 , πέθαιναν καθημερινά 600 με 700 άνθρωποι στην Αθήνα.

– «Εξαγνίζονται» στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ με την παρουσία του Γερμανού πρέσβη στις τελετές για τις σφαγές που προξένησαν. Το Δίστομο πυρπολήθηκε και 218 κάτοικοι (114 γυναίκες και 104 άνδρες) εκτελέστηκαν απάνθρωπα. Ανάμεσά τους 45 παιδιά και 20 βρέφη.

– Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη σφαγή στα Καλάβρυτα, αλλά όταν τους μιλάς για αποζημιώσεις «μούγκα στη στρούγκα». Στην περιοχή των Καλαβρύτων από τους 2.035 άνδρες, οδηγήθηκαν στο απόσπασμα οι 1.436 δηλαδή ποσοστό 70,5%. Τον Απρίλιο του 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάννες Ράου, επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα όπου εξέφρασε συναισθήματα βαθιάς θλίψης για την τραγωδία. Εντούτοις όμως, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

– Δεν θυμούνται ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής πυρπόλησαν 1.700 ελληνικά χωριά και δολοφόνησαν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά. (Κάνδανος, Κερδύλλια, Κομμένο, κ.λπ).

– Ξεχνούν ότι αιματοκύλισαν και εξαθλίωσαν οικονομικά την Ευρώπη με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στις χώρες του νότου λόγω του ηγεμονικού ρόλου που τους ανατέθηκε από τις ΗΠΑ

– Στις απαιτήσεις της Ελλάδας που ανέρχονται σε πάνω από 250 δις ευρώ και αφορούν πολεμικές αποζημιώσεις, αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, πολεμικές επανορθώσεις των θυμάτων και των συγγενών των θυμάτων, επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, οι Γερμανοί απαντούν «περσινά ξινά σταφύλια»

Και όλα αυτά από πλευράς της Γερμανίας μπορεί κάποιος να τα δικαιολογήσει γιατί προτάσσει το εθνικό της συμφέρον, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα κάποιοι απόγονοι συνεργατών και δοσίλογων των ναζί που πλούτισαν στην κατοχή πρωταγωνιστούν στη δημόσια ζωή της χώρας και κάποιοι άλλοι φοράνε το εθνικό προσωπείο αλλά χαράσσουν τον αγκυλωτό σταυρό στο χέρι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube