Weather Icon

Ο Μοχάμεντ Ρέζα – mέλος των Φρουρών της Επανάστασης είναι o μεγάλος«εγκέφαλος» που στρατολογούσε τους τρομοκράτες στην Αθήνα

Ο Μοχάμεντ Ρέζα – mέλος των Φρουρών της Επανάστασης είναι o μεγάλος«εγκέφαλος» που στρατολογούσε τους τρομοκράτες στην Αθήνα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση τρομοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς σήμερα ο Ισραηλινός τύπος αποκάλυψε τα στοιχεία του «εγκεφάλου» που στρατολογούσε τους δυο τρομοκράτες  Πακιστανούς που συνελήφθησαν την 28η Μαρτίου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το timesofisrael.com,  ανώτερος ισραηλινός  Αξιουματούχος αποκάλυψε σήμερα την ταυτότητα του «εγκεφάλου» που φέρεται να στρατολογούσε τους δυο τρομοκράτες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον 65χρονο Μοχάμεντ Μοχσέν Ρέζα, Πακιστανό υπήκοο που ζει στην ιρανική πόλη Κομ, και είναι ένας από τους χειριστές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Ο Μοχάμεντ Μοχσέν Ρέζα πάνω από τον 30χρονο φερόμενο ως εγκέφαλο των Πακιστανών

Ο 65χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που έδινε εντολές στον  30χρονο Σάιντ Φαχάρ Αμπάς με τον οποίο έκαναν τις επικοινωνίες τα δύο άτομα στην Ελλάδα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Στην πόλη Κομ, όπου διαμένει ο εγκέφαλος της οργάνωσης, υπάρχει ένα θρησκευτικό πανεπιστήμιο με την επωνυμία «Αλ Μουστάφα», το οποίο χρησιμοποιείται για την στρατολόγηση Σιιτών οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ενεργήσουν για λογαριασμό των «Φρουρών της Επανάστασης».

Σε βάρος του 65χρονου υπάρχουν διωκτικά εντάλματα από ξένες υπηρεσίες, ενώ φέρεται να είναι εκείνος που υπέδειξε ως στόχο στην Αθήνα το εστιατόριο στου Ψυρρή.

Παράλληλα, υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος του πανεπιστημίου και από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών.

1 6

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube