REAL TIME |

Weather Icon
G-20 , Ινδία 18 Απριλίου 2023

Μόντι: Η προεδρία της Ινδίας στους G20 εργάζεται για να προωθήσει το παγκόσμιο καλό και να δημιουργήσει έναν καλύτερο πλανήτη

Μόντι: Η προεδρία της Ινδίας στους G20 εργάζεται για να προωθήσει το παγκόσμιο καλό και να δημιουργήσει έναν καλύτερο πλανήτη

Κατά τη διάρκεια της 100ης συνεδρίασης των G20, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, η οποία έχει αναλάβει την προεδρία της ομάδας από την 1η Δεκεμβρίου 2022, έκανε μία δήλωση-ορόσημο. Ο Ινδός ηγέτης υποστήριξε, ότι η ινδική προεδρία των G20 εργάζεται, για να προωθήσει το παγκόσμιο καλό και να δημιουργήσει έναν καλύτερο πλανήτη.

«Με γνώμονα την αρχή «Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον» και σύμφωνα με το ήθος μας «Vasudhaiva Kutumbakam*», η Προεδρία της G20 της Ινδίας έχει εργαστεί για να προωθήσει το παγκόσμιο καλό και να δημιουργήσει έναν καλύτερο πλανήτη», έγραψε στο Twitter ο Μόντι.


Ενημερώνοντας τα ΜΜΕ, ο επικεφαλής συντονιστής τωμ G20, Χαρς Βαρντχάν Σρινγκλά δήλωσε: «Σκοπεύουμε να έχουμε συνολικά περισσότερες από 200 συναντήσεις σε 60 πόλεις σε όλη την Ινδία… Η 100ή συνάντηση είναι η Συνάντηση Επικεφαλής Επιστημόνων Γεωργίας (MACS) που διεξάγεται τώρα στο Βαρανάσι».

Ο Σρινγκλα υποστήριξε, ότι περισσότεροι από 12.300 εκπρόσωποι από 111 εθνικότητες έχουν συμμετάσχει σε συναντήσεις που σχετίζονται με το G20 μέχρι στιγμής, δείχνοντας, ότι επί ινδικής προεδρίας οι G20 έχουν την «υψηλότερη αυτοπροσώπως συμμετοχή από ποτέ».

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: «Η Ινδία γιορτάζει σήμερα ένα βασικό ορόσημο στην Προεδρία των G20, με τη φιλοξενία της 100ης συνάντησής των G20, τη Συνάντηση Επικεφαλής Επιστημόνων Γεωργίας (MACS) στο Βαρανάσι. Η δεύτερη Ομάδα Εργασίας Υγείας στη Γκόα , η δεύτερη Ομάδα Εργασίας Ψηφιακής Οικονομίας στο Χαϊντεραμπάντ και η Συνάντηση Ηγετών της Διαστημικής Οικονομίας στο Σιλόνγκ πραγματοποιούνται επίσης σήμερα».

Η Ινδία ανέλαβε την Προεδρία της G20 την 1η Δεκεμβρίου 2022, μετά την παράδοση της Προεδρίας της G20 στον πρωθυπουργό Μόντι στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Μπαλί στις 16 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Η Προεδρία των G20 από την Ινδία έχει διάρκεια νεός έτους και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου του 2023.

«Μέχρι σήμερα, οι 100 συναντήσεις των G20 έχουν πραγματοποιηθεί σε 41 πόλεις, καλύπτοντας 28 πολιτείες και εδάφη της Ένωσης. Οργανώνονται συναντήσεις σε όλο το μήκος και πλάτος της Ινδίας…. Κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας, η Ινδία θα φιλοξενήσει ξένους αντιπροσώπους για περισσότερες από 200 συναντήσεις που σχετίζονται με τους G20 σε περίπου 60 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία», πρόσθεσε το ινδικό ΥΠΕ.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας των G20 από την Ινδία έχουν συσταθεί ομάδες εργασίες που αφορούν την Οικονομία και άλλους τομείς της κοινωνίας.

* Το Vasudhaiva Kutumbakam είναι μια σανσκριτική φράση που βρίσκεται σε ινδουιστικά κείμενα όπως το Maha Upanishad, που σημαίνει «Ο κόσμος είναι μια οικογένεια». Η βεδική παράδοση αναφέρει το “Vasudhaiva Kutumbakam” που σημαίνει ότι όλα τα ζωντανά όντα στη γη είναι μια οικογένεια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube