Weather Icon

Με άνδρες και γυναίκες πιλότους η Ινδική Πολεμική Αεροπορία στη διεθνή άσκηση ORION

Με άνδρες και γυναίκες πιλότους η Ινδική Πολεμική Αεροπορία στη διεθνή άσκηση ORION

Εκτός από την IAF και τη γαλλική πολεμική αεροπορία ( FASF), Πολεμικές Αεροπορίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν επίσης σε αυτήν την πολυμερή άσκηση. Η συμμετοχή σε αυτήν την άσκηση θα εμπλουτίσει περαιτέρω τη μαχητική φιλοσοφία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας, υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές από άλλες Πολεμικές Αεροπορίες

Με άνδρες αλλά και γενικές πιλότους συμμετέχει η Ινδική Πολεμική Αροπορία στην πολυεθνική άσκηση «Orion» στο Mont-de-Marsan στη Γαλλία. Ο πολυεθνικός αγώνας πολέμου με την κωδική ονομασία «Orion» φιλοξενείται από τη Γαλλία με τη συμμετοχή πολλών χωρών του ΝΑΤΟ και άλλους σημαντικούς συμμάχους της.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Ινδική Πολεμική Αεροπορία την Τετάρτη είπε: “Busy Minds, Busier Skies! (Δηλαδή πολυάσχολα μυαλά, πιο πολυάσχολοι ουρανοί). Μια λεπτομερής ενημέρωση πριν από την πτήση είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την πτήση. Οι #IAF Air Warriors είναι απασχολημένοι με τον προγραμματισμό της ρουτίνας τους κατά τη διάρκεια του τρέχοντος #ExOrion 23.” Η Γαλλία και η Ινδία ξεκίνησαν μια στρατιωτική άσκηση «Orion» στο Mont-de-Marsan, μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλικής Αεροπορικής και Διαστημικής Δύναμης (FASF) στις 17 Απριλίου.

Τουιτάρντας ο Γάλλος πρεσβευτής Emmanuel Lenain είπε νωρίτερα: “Η Γαλλία καλωσορίζει θερμά το ινδικό τμήμα που θα λάβει μέρος στην άσκηση #Orion2023 από σήμερα! Γαλλικά και ινδικά αεροσκάφη #Rafale θα πετάξουν σύντομα μαζί στους ουρανούς της Γαλλίας.” Η άσκηση διεξάγεται από τις 17 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου 2023, με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) να περιλαμβάνει τέσσερα Rafale, δύο C-17, δύο αεροσκάφη ll-78 και 165 αερομαχητές. Αυτή είναι η πρώτη άσκηση στο εξωτερικό για το αεροσκάφος Rafale της IAF, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Άμυνας.

“Εκτός από την IAF και τη γαλλική πολεμική αεροπορία ( FASF), Πολεμικές Αεροπορίες από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν επίσης σε αυτήν την πολυμερή άσκηση. Η συμμετοχή σε αυτήν την άσκηση θα εμπλουτίσει περαιτέρω τη μαχητική φιλοσοφία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας, υιοθετώντας τις βέλτιστες πρακτικές από άλλες Πολεμικές Αεροπορίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η άσκηση Orion είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται ποτέ από τις γαλλικές αμυντικές δυνάμεις στις οποίες συμμετέχουν ο Στρατός, το Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία τους μαζί με τους συμμάχους τους τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότεροι από 7.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ φέρεται να έχουν λάβει μέρος στην άσκηση στην οποία συμμετέχουν οι χερσαίες δυνάμεις των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ. Πρόσφατα, το Exercise Cope India, στο οποίο συμμετείχαν η Ινδική Πολεμική Αεροπορία και η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF) από τις 10 Απριλίου, κορυφώθηκε στις 25 Απριλίου στο Kalaikunda της Δυτικής Βεγγάλης.

Τα αεροσκάφη Rafale είναι τα τελευταία μαχητικά που έχουν εισαχθεί στην ινδική Πολεμική Αεροπορία και θεωρούνται τα πιο ισχυρά σε ολόκληρη την ασιατική περιοχή. Τα 36 Rafales έχουν εισαχθεί πλήρως και έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της χώρας κατά μήκος των συνόρων με το Πακιστάν και την Κίνα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube