Weather Icon

infoXAK: Ο φόβος του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

infoXAK: Ο φόβος του Ερντογάν (ΒΙΝΤΕΟ)

Με πέντε θέματα καταπιάνεται η εκπομπή infoXAK!

Ο Φόβος του Ερντογάν – Το μήνυμα ισχύος – Η απαράδεκτη στάση της ΕΕ – Τουρκία κα Γενοκτονία – Το σχέδιο με οφέλη για τον Ελληνισμό

Μάικλ Ρούμπιν: Ο Ερντογάν κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν και σιωπά για τον Πούτιν

Μετά το άρθρο, στο οποίο αναρωτιέται τί θα γίνει αν πεθάνει ο Ερντογάν στην Τουρκία, ο Μάικλ Ρούμπιν επιστρέφει δριμύτερος με ένα νέο Blog, το οποίο αναφέρεται στη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου απέναντι στην κυβέρνηση Μπάιντεν επειδή αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, σε αντίθεση με τη σιωπή του απέναντι στον Πούτιν, ο οποίος επίσης αναγνωρίζει το έγκλημα της Τουρκίας.

Ο Αμερικανός αναλυτής στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του American Enterprise Institute αποδίδει τη στάση του Ερντογάν σε δύο παράγοντες. Πρώτον θεωρεί, ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων επειδή ενισχύει τον αντιαμερικανισμό των Τούρκων και δεήυτερον, ότι ο Ερντογάν φοβάται τον Πούτιν. Στο τέλος μάλιστα προτείνει την παραχώρηση αμυντικού εξοπλισμού στην Κύπρο και πολιτικών ελευθεριών στους Κούρδους της Σουηδίας, για την ένταξη της οποίας στο ΝΑΤΟ η Άγκυρα θέτει εμπόδια. Το πάει όμως ακόμα παραπέρα προτείνοντας την τιμωρία της Τουρκίας με αναστολή κάθε στρατιωτικού προγράμματος προς την Άγκυρα μέχρι ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου να ζητήσουν συγγνώμη. Η ατάκα με την οποία, δε, κλείνει το άρθρο του είναι απολαυστική, καθώς χαρακτηρίζει τους δύο Τούρκους πολιτικούς “πολιτικούς τσαρλατάνους”.

 

Νίκος Χριστοδουλίδης πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας: Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης δίνει ιερό αγώνα για την Γενοκτονία

 

Πήρε φωτιά η Ανδραβίδα! Σημειώνονται 100 απογειώσεις τη μέρα – Εντυπωσιασμένοι οι Ινδοί με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Φωτιά έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την άσκηση Ηνίοχος 2023, στην οποία συμμετέχουν ΗΠΑ, Γαλλία, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Σαουδική Αραβία, Σλοβενία, ενώ υπάρχει και η έκτακτη συμμετοχή της Ινδίας, η συμμετοχή της οποίας μεγαλώνει το ενδιαφέρον εξαιτίας της παρουσίας των μαχητικών Su-30.

Καθημερινά σημειώνονται 100 απογειώσεις με τους Ινδούς να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Προκόπης Παυλόπουλος

Τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως παγκόσμιας δύναμης, η οποία θα πρέπει να υπερασπίζεται τα κράτη-μέλη της, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα, την κυριαρχία τους, προασπίζοντας συγχρόνως τα σύνορά τους, τα οποία είναι και δικά της σύνορα, ανέδειξε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε έναν πύρινο λόγο, στην παρέμβασή του, με τίτλο «Όταν ο ορίζοντας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης απομακρύνεται: Οι επιπτώσεις στην σύγχρονη διεθνή συγκυρία», στο πλαίσιο του «Delphi Economic Forum, VIII, 2023», αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με ορμώμενος από αυτήν την τραγική συγκυρία, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, ότι η ΕΕ δεν καταδικάζει την τουρκική εισβολή και κατοχή σε ένα άλλο κράτος-μέλος της, την Κύπρο!

“… Δεν είναι επιτρεπτό ν’ αποσιωπάται και να γίνεται αποδεκτή και η ως τώρα άκρως παθητική στάση των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι των απαράδεκτων προκλήσεων της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας και, κυρίως, της Κύπρου, της οποίας ένα σημαντικό μέρος τελεί ακόμη και σήμερα υπό τουρκική κατοχή. Γεγονός απαράδεκτο και για την ουσία της κυριαρχίας Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την κυριαρχία αυτή κατοχυρώνει το ίδιο το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ιδίως δε η ΣΕΕ. Το οφείλει, τέλος, και στην Ανθρωπότητα, για χάρη της οποίας έχει χρέος να διαδραματίσει έναν πραγματικά «πλανητικό» ρόλο. Ρόλο σύμφωνο με την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, με στόχο την υπεράσπιση του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης”, τόνισε.

Πύρινος λόγος Προκόπη Παυλόπουλου στο Forum των Δελφών! Ανεπίτρεπτη η παθητική στάση της ΕΕ απέναντί στην τουρκική προκλητικότητα και στην κατοχή της Κύπρου

 

Τσενγκίζ Ακτάρ για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει εμπιστοσύνη στον κόσμο, στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Τσενγκίζ Ακτάρ, Τούρκος ειδικός πολιτικών θεμάτων, δημοσιογράφος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνομιλία του με το Ermenihaber.am.

Ερωτηθείς αν η νέα φάση της άρνησης, ειδικά η γνωστή θέση που συμφωνήθηκε τα τελευταία χρόνια και χρησιμοποιήθηκε και από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όχι μόνο αρνείται τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά κατηγορεί τους Αρμένιους για τη γενοκτονία των Τουρκομουσουλμάνων, ο Ακτάρ έδωσε αρνητική απάντηση. Τόνισε ότι αυτές οι θέσεις χρησιμοποιούνται η μία μετά την άλλη εδώ και χρόνια.

Σημειώνοντας ότι και ο λαός της Τουρκίας σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο και υποστηρίζει αυτή τη θέση, ο Αχτάρ τόνισε ότι, αντίθετα, κανείς εκτός Τουρκίας δεν μπορεί να τα πιστέψει όλα αυτά, διότι αυτή η θέση δεν έχει καμία ιστορική βάση.

“Ένα πράγμα δεν πρέπει να ξεχνάμε σχετικά με την άρνηση της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που έχει καμία εμπιστοσύνη στον κόσμο, στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Με άλλα λόγια, κανείς στον κόσμο δεν εμπιστεύεται και δεν εγκρίνει τις θέσεις της Τουρκίας. Από την άποψη της Τουρκίας, αυτή η μάχη έχει χαθεί προ πολλού”, επεσήμανε ο Τούρκος αναλυτής.

Μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του στο infognomonpolitics.gr. Ο σύνδεσμος επισυνάπτεται στην περιγραφή του βίντεο: 

Τζένγκις Αχτάρ: «Η Τουρκία έχει χάσει εδώ και καιρό τη μάχη σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων»

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Να σταματήσουν οι ψευδαισθήσεις εξευμενισμού

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο δρ. Διεθνών Σχέσεων, Γιάννος Χαραλαμπίδης, στην εκπομπή Monitor και τον δημοσιογράφο, Χρήστο Κωνσταντινίδη.

Ο Έλληνας αναλυτής από τη μαρτυρική Κύπρο αναφέρθηκε στο σχέδιο κατασκευής Ναυτικής Βάσης στη Μεγαλόνησο, χαρακτηρίζοντας πρότζεκτ με πολλαπλά οφέλη για τον Ελληνισμό, καθώς η Κύπρος αποτελεί γεωπολιτική γέφυρα της Ευρώπης με το Σουέζ, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Επισήμανε συν τοις άλλοις ότι η δημιουργία βάσης μπορεί να λειτουργήσει ως υποσύστημα ασφάλειας της στρατηγικής πυξίδας και την αναβίωση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας-Κύπρου

Παράλληλα τόνισε, ότι πρέπει να σβήσουν οι ψευδαισθήσεις του εξευμενισμού της Τουρκίας και αναφέρθηκε στη ζωντανή παρακαταθήκη του Τάσσου Παπαδόπουλου.

«Οι Έλληνες της Κύπρου είπαν ΟΧΙ σε ένα μεγάλο μοντέλο συνομοσπονδίας – Η κυπριακή κυβέρνηση να απαγκιστρωθεί από τα αμαρτήματα του παρελθόντος -Οι τύχες Ελλάδας και Κύπρου είναι συνδεδεμένες», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννος Χαραλαμπίδης.

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube