Weather Icon
Ινδία , Ταϊλάνδη 21 Απριλίου 2023

Ινδία και Ταϊλάνδη εμβαθύνουν τους αμυντικούς τους δεσμούς

Ινδία και Ταϊλάνδη εμβαθύνουν τους αμυντικούς τους δεσμούς

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη Μπανγκόκ ο 8ος Αμυντικός Διάλογος Ινδίας-Ταϊλάνδης, κατά τον οποίο και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεχιζόμενη διμερή αμυντική συνεργασία.

Στη συνάντηση προήδρευσαν από κοινού η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας, Νιβεντίτα Σούκλα Βέρμα και ο αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας για το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης, στρατηγός Νουτζίτ Σριμπουσόνγκ .

«Κατά τη συνάντηση και οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ινδίας.

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου, εξετάστηκε η πρόοδος σε διάφορες πρωτοβουλίες διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Οι συμπρόεδροι εντόπισαν μέσα για την ενίσχυση των υφιστάμενων τομέων συνεργασίας, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, της θαλάσσιας ασφάλειας και της πολυεθνικής συνεργασίας.

Η Ταϊλάνδη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητα της ινδικής αμυντικής βιομηχανίας. Οι δύο πρόεδροι διατύπωσαν επίσης βήματα προς την κατεύθυνση των αναδυόμενων τομέων συνεργασίας και ζητημάτων παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Ειδική Γραμματέας προσκάλεσε στην Ινδία τον Μόνιμο Γραμματέα Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης, στρατηγό Σανιτσανόγκ Σανγκατσάντρα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube