Weather Icon

Ηλίας Παπανικολάου: “Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τον Ελληνισμό! Θέλω να δω ομάδες από Κύπρο και Βόρειο Ήπειρο στο ελληνικό πρωτάθλημα”

Ηλίας Παπανικολάου: “Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τον Ελληνισμό! Θέλω να δω ομάδες από Κύπρο και Βόρειο Ήπειρο στο ελληνικό πρωτάθλημα”

Ο Ηλίας Παπανικολάου μίλησε στην εκπομπή “Παίξτε Μπάλα” και ήταν απολαυστικός! Ο διευθυντής του δελτίου ειδήσεων του Star χαρακτήρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, ως μία τρομακτική ευκαιρία, να ενώσει υπό μία σκέπη όλον τον Ελληνισμό. Έτσι το βλέπει από τη δικιά του οπτική γωνία.

Η κουβέντα όμως ξεκίνησε από τη Super League. Ο ίδιος δηλώνει φίλαθλος του Ολυμπιακού. Όχι όμως με παρωπίδες, όπως πρέπει να είναι όλοι οι οπαδοί. Η αγάπη για την ομάδα είναι τόσο αδιαπραγμάτευτη όσο και η κριτική σκέψη σε κάθε άνθρωπο. Γι’αυτό και ο συνάδελφος εξέφρασε την άποψή του για τη φετινή εικόνα του συλλόγου που αγαπά χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του.

«Θέλω να κρατήσω τον φετινό Ολυμπιακό σαν μία κακή ανάμνηση», αναφέρει και παραδέχεται την ΑΕΚ του Αλμέιδα για το ωραίο ποδόσφαιρο που προσφέρει στο κοινό. Παράλληλα όμως ξεχωρίζει και την αθλητικότητα των παικτών του Παναθηναϊκού, ένα στοιχείο που ομολογεί, ότι του προκαλεί μεγάλη εντύπωση. «Ο Παναθηναϊκός, αυτήν τη στιγμή, έχει στην 11άδα του τρεις με τέσσερις δεκαθλητές. Οι αθλητικές τους επιδόσεις είναι αξιοζήλευτες» και συγκρίνει Ρούμπεν, Κουρμπέλη με Καντέ και Καμαρά. Από την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, πάντως ξεχωρίζει φέτος μόνο τον Πασχαλάκη, για λόγους που εξηγεί αναλυτικά.

Όσον αφορά τη μάχη των προπονητών, ήταν φυσικό να διαλέγει Αλμέιδα από τον Γιοβάνοβιτς, λόγω του θεαματικού ποδοσφαίρου. Διατύπωσε όμως κάποιους ενδοιασμούς. «Θα ήθελα να τον δω στην Ευρώπη που θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις», σημειώνει μεταξύ άλλων σε μία συνέντευξη που αξίζει να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα στη Super League. Τί σας αρέσει, τί όχι και θα θέλατε να αλλάξει;

«Θα μιλήσω για την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, καθώς σε αυτό το γήπεδο, στο Καραϊσκάκη, έχουμε δει Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Καστίγιο, διάφορους παίκτες, πρώτης ποιότητας και φέτος αναγκαστήκαμε, να δούμε και τον Γκάρι Ροντρίγκες. Όπως καταλαβαίνετε, είναι μεγάλο το ΣΟΚ, μεγάλη η μετάβαση, από τη μία εποχή στην άλλη. Δεν μου άρεσε που ο φετινός Ολυμπιακός έδωσε την αίσθηση ενός τσίρκο, δηλαδή μιας ομάδας, που όποιος είχε κάποιον γνωστό και κάποιον φίλο, πάρκαρε και έναν παίκτη εκεί να παίζει μπάλα.

Από τον Ολυμπιακό φέτος πέρασαν παίκτες, από την Τσάμπιονσιπ, το Πράσινο Ακρωτήρι, απ΄τον Κόκκινο Μύλο, από την Σπάρτη, από όπου μπορείτε να φανταστείτε. Μου φάνηκε, ότι είναι λίγο μπάχαλο, όλη αυτή η διαδικασία. Αυτό που επίσης δεν μου άρεσε είναι οι πειραματισμοί στην ομάδα. Είδα τον φορτούνη αριστερό εξτρέμ. Είδα τον Ελ Αραμπί δεκάρι. Ακόμα και το ότι ο Σωκράτης έπαιζε βασικός, για μένα, είναι ένας πειραματισμός.

 

Σάββας Καλεντερίδης: Για 3η ημέρα απών ο Ερντογάν από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις (28-4-2023)

Πήρα ελπίδα, ως υπέρβαρος, βλέποντας τον Μαρσέλο να παίζει στην ομάδα του, βλέποντας τον Μπιελ να παίζει στην ομάδα μου, ένας άνθρωπος, που είναι προφανές, ότι έχει περιττά κιλά. Θέλω να κρατήσω τον φετινό Ολυμπιακό σαν μία κακή ανάμνηση. Θέλω να κρατήσω και σαν μία κακή ανάμνηση, την προσπάθεια της διοίκησης, να λύσει κάποια προβλήματα που προέκυψαν. Γιατί δεν μου θύμισαν τη σοβαρή διοίκηση του Ολυμπιακού των προηγούμενων ετών. Άρα ή κάτι λείπει από εκεί, ή κάπου χάλασε η συνεννόηση ή όπως και να έχει, η δουλειά δεν γίνεται όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Από την άλλη, μου άρεσε, ότι το πρωτάθλημα θα πάει σε δύο ομάδες, ή στον Παναθηναϊκό ή στην ΑΕΚ που έπαιξαν ποδόσφαιρο. Ειδικά η ΑΕΚ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Δηλαδή όποιος αγαπάει το επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να μην πει ένα μπράβο σε αυτήν την ομάδα του Αλμέιδα. Ο Παναθηναϊκός δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί διαχρονικά, όποτε έχει κερδίσει πρωτάθλημα παίζει κάπως έτσι. Θα σκάσει τον αντίπαλο στο τρέξιμο. Θα δημιουργήσει γκολ, χωρίς να το περιμένεις, δεν ήταν ποτέ στο sdna της η θεαματική ομάδα. Έπαιρνε αποτελέσματα και αυτό ο κόσμος της το έχει αγαπήσει».

Σάββας Καλεντερίδης: Τι εννοεί ο κ. Δένδιας; “Η Ελλάδα δεν θέλει να αποκλείσει την Τουρκία από τη θάλασσα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος προπονητής φέτος σας έχει εντυπωσιάσει με τις κινήσεις του στο γήπεδο και τη δουλειά του;

«Όλοι θα πούνε τον Γιοβάνοβιτς. Εγώ όμως θα πω τον Αλμέιδα. Απλώς περιμένω τον Αργεντινό στην Ευρώπη. Γιατί έχω την αίσθηση, ότι αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει η ΑΕΚ, της πίεσης ψηλά, από κανονικές ευρωπαϊκές ομάδες και όχι από το σέντερ φορ που λέγεται Ελ Αραμπί ή Φώτης Ιωαννίδης, έχω την αίσθηση, ότι θα τιμωρηθεί. Άρα δεν ξέρω αν ο Αλμέιδα με αυτό το μυαλό, θα πάει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπου θα αγωνιστεί η Ένωση. Θα είναι μεγαλύτερες οι απαιτήσεις. Οπότε περιμένω, για να δώσω το 100% του μπράβο στον Αλμέιδα, να δω τι ομάδα θα στήσει του χρόνου και αν θα είναι διασυρμός στην Ευρώπη ή θα στέκεται εκεί, όπως κάνει στην Ελλάδα».

Ποιους παίκτες ξεχωρίζετε από το φετινό πρωτάθλημα της Super League;

«Εδώ έχω ένα ζήτημα. Δυσκολεύομαι να βρω κάποιον. Θα έλεγα, ότι με εντυπωσιάζει η φυσική κατάσταση των παικτών του Παναθηναϊκού. Δεν το έχει επισημάνει κανένας και μου κάνει εντύπωση. Ο Παναθηναϊκός, αυτήν τη στιγμή, έχει στην 11άδα του τρεις με τέσσερις δεκαθλητές. Οι αθλητικές τους επιδόσεις είναι αξιοζήλευτες. Δεν μιλάω μόνο για τον Κουρμπέλη, ο οποίος προφανώς είναι ένας άνθρωπος με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Τα δεξιά και τα αριστερά μπακ του «Τριφυλλιού», όποιος παίκτης καλείται να παίξει στο κέντρο του γηπέδου, είναι ένας μικρός δεκαθλητής. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος δεκαθλητής, για να μοιάζει με τον Καντέ, τον Καμαρά, ή με οποιονδήποτε τέτοιας κοψιάς. Και ο Ρούμπεν μπορεί να είναι αυτό το πράγμα. Άρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Δεν βρίσκω όμως κανέναν από την ομάδα που να με ικανοποιεί, εκτός από τον Πασχαλάκη».

Αποκάλυψη! Η Ινδία κινείται για την αγορά αμερικανικών κινητήρων για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών

 

Κάνετε μία εκπομπή γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. Μέσα από το Leaders εκφράζετε τις πατριωτικές σας ανησυχίες. Πως μπορεί το ποδόσφαιρο να ηρεμήσει αυτές τις ανησυχίες; Πως μπορεί το άθλημα να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από τα μηνύματα που περνά;

«Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο, για τον οποίο δεν υπάρχουν κυπριακές ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. 1-0. Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο, για τον οποίον, στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν συμμετέχει μία ομάδα από τους Αγίους Σαράντα ή τη Χειμάρρα. Δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο, γιατί στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δεν γίνεται ανάκρουση του εθνικού ύμνου στην αρχή του αγώνα. Μου είναι ακατανόητο. Τί σημαίνει αυτό; Επειδή το κάνουν οι Τούρκοι, δεν θα το κάνουμε εμείς; Τί είμαστε, μιλιταριστές, αν ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος; Αντιλαμβάνομαι, ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει μία τρομακτική ευκαιρία, να ενώσει υπό μία ποδοσφαιρική σκέπη όλον τον Ελληνισμό. Ακόμα και ομάδα ελληνική από την Αυστραλία θα ήθελα να δω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έστω και για κάποιες περιορισμένους αγώνες. Πρέπει να καταλάβετε, Έλληνες πατριώτες, ότι μόνο μέσω της ένωσης αυτής, μπορεί να έρθει η πολιτική ένωση. Πρέπει το ποδόσφαιρο να πρωτοστατήσει. Πρέπει να αισθανθούμε υπερήφανοι για τις ομάδες μας, όπως αισθανθήκαμε υπερήφανοι για τους Ολυμπιακούς που είναι αδελφοποιημένοι με τους Σέρβους αδερφούς μας, όπως για τους ΑΕΚτζήδες που αψήφισαν τον πόλεμο, πήγαν στη Γιουγκοσλαβία και έπαιξαν μπάλα. Γι’αυτό έχουμε αθλητισμό. Εμείς δεν είμαστε η Μάντσεστερ Σίτι, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ. Πρέπει να έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας, να περνάμε άλλα ιδεώδη, ελληνικά ιδεώδη. Δεν εννοώ, να τρέχουμε ημίγυμνοι στο Καλλιμάρμαρο, όπως έκανε η Χούντα. Αλλά πρέπει να υπάρχει ένα ελληνικό πρόσημο σε όλους τους ελληνικούς αγώνες».

Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-23» Συμβολική Πτήση Μαχητικών Αεροσκαφών Άνωθεν του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης

Θα θέλαμε να κλείσουμε αυτήν τη συνέντευξη, με ένα μήνυμα στους συναδέλφους που είναι οι συντελεστές της νέας εκπομπής «Παίξτε μπάλα» που γίνεται με την υποστήριξη του Sportdog.gr!

«Καλορίζικη! Κάνει πολύ καλή δουλειά όλο το τμήμα του Sportdog, απ’ότι γνωρίζω. Καταλαβαίνω, ότι όσο περισσότερες εκπομπές γίνονται από νέους ανθρώπους για τον Αθλητισμό, τόσο ξεκολλάνε τα μυαλά. Ελπίζω να μπει λίγο λάδι στα κολλημένα μυαλά και να ξεκολλήσουν, με έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης. Θα ήθελα από τους εκλεκτούς συναδέλφους και από εσένα, έχω την απαίτηση, να αντιμετωπίζεται το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και οποιοδήποτε άλλο άθλημα πραγματεύεστε στη σωστή του διάσταση. Δεν είναι το ποδόσφαιρο το σοβαρότερο πράγμα στη ζωή μας. Σίγουρα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σαν διασκέδαση. Είναι η ανάσα μας, είναι η πλάκα μας, είναι το καλαμπούρι μας, είναι το πείραγμα. Ως εκεί! Δεν κερδίζω εγώ, αν βάλει ο Μάνταλος τρία γκολ ή εσύ. Ή δεν χάνω τίποτα». 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube