Weather Icon
ΗΠΑ , Ιαπωνία , Ινδία 26 Απριλίου 2023

Η Αυστραλία φιλοξενεί την τετραμερή συνάντηση με Ινδία, Ιαπωνία και ΗΠΑ! Στο Σίδνεϊ Μόντι, Κισιντά, Μπάιντεν

Η Αυστραλία φιλοξενεί την τετραμερή συνάντηση με Ινδία, Ιαπωνία και ΗΠΑ! Στο Σίδνεϊ Μόντι, Κισιντά, Μπάιντεν

Το Quad είναι μια διπλωματική συνεργασία τεσσάρων χωρών που έχουν δεσμευτεί να προάγουν τη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και την ευημερία στον Ινδο-Ειρηνικό.  Η Αυστραλία, η Ινδία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται ένα όραμα για μια περιοχή που διέπεται από αποδεκτούς κανόνες και κανόνες, όπου όλοι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να εμπορευόμαστε και να ευδοκιμούμε.

Τη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ των ηγετών Ινδίας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά η Αυστραλία. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι ηγέτες των τεσσάρων δυνάμεων ήταν στο Τόκιο, τον Μάιο του 2022.

 

«Είναι τιμή μου να φιλοξενώ την πρώτη Σύνοδο Κορυφής τεσσάρων ηγετών στην Αυστραλία και στο Σίδνεϊ», ανέφερε σε tweet του ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Άντονι Αλμπανέζε.

«Οι συνεργάτες Quad έχουν επενδύσει βαθιά στην επιτυχία του Ινδο-Ειρηνικού. Η αξιοποίηση των συλλογικών μας δυνατοτήτων βοηθά την Αυστραλία να προωθήσει τα συμφέροντά της και να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες της περιοχής. Είμαστε πάντα καλύτερα όταν ενεργούμε μαζί με τους στενούς μας φίλους και συνεργάτες», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει η “Australiantoday.com“, o Αυστραλός ηγέτης ανυπομονεί να καλωσορίσει τους ομολόγους του στην Αυστραλία για τη Σύνοδο Κορυφής. Αυτές οι επισκέψεις βασίζονται στις συναντήσεις που είχε ήδη πραγματοποιήσει ο  Αλμπανέζε με τον Πρωθυπουργό Μόντι, τον Πρωθυπουργό Κισίντα και τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Quad Leaders' Summit Sydney 2023

Το Quad είναι μια διπλωματική συνεργασία τεσσάρων χωρών που έχουν δεσμευτεί να προάγουν τη σταθερότητα, την ανθεκτικότητα και την ευημερία στον Ινδο-Ειρηνικό. Η Αυστραλία, η Ινδία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται ένα όραμα για μια περιοχή που διέπεται από αποδεκτούς κανόνες και κανόνες, όπου όλοι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να εμπορευόμαστε και να ευδοκιμούμε.

Μαζί, οι συνεργάτες Quad αναλαμβάνουν πρακτική δράση για την αντιμετώπιση κοινών περιφερειακών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της περιφερειακής ασφάλειας υγείας, της προώθησης κρίσιμων και αναδυόμενων τεχνολογιών, της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας, της ενίσχυσης της καινοτομίας στην καθαρή ενέργεια και της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Φέτος, οι εταίροι Quad διαδραματίζουν ισχυρό ηγετικό ρόλο στον Ινδο-Ειρηνικό μέσω της φιλοξενίας των G20 (Ινδία), G7 (Ιαπωνία) και APEC (ΗΠΑ). Στο Σίδνεϊ, οι Quad Leaders θα συζητήσουν πώς το Quad μπορεί να συνεργαστεί με εταίρους και περιφερειακές ομάδες, κυρίως την ASEAN και το Φόρουμ των Νήσων Ειρηνικού, για να ενισχύσουν τη συνεργασία μας και να διαμορφώσουν την περιοχή στην οποία όλοι θέλουμε να ζούμε.

«Το Quad δεσμεύεται να υποστηρίζει έναν ανοιχτό, σταθερό και ευημερούν Ινδο-Ειρηνικό που σέβεται την κυριαρχία και διασφαλίζει την ασφάλεια και την ανάπτυξη για όλους. Ανυπομονώ να συζητήσω με τους Quad Leaders πώς – μαζί με σημαντικούς περιφερειακούς θεσμούς, όπως η ASEAN, το Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού, η Ένωση Περιοχών του Ινδικού Ωκεανού και οι περιφερειακοί μας εταίροι – μπορούμε να διαμορφώσουμε την περιοχή Ινδο-Ειρηνικού στην οποία όλοι θέλουμε να ζήσουμε». πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Αλβανέζος.

Η Αυστραλία, η Ινδία, η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται ένα όραμα για έναν ανοιχτό, σταθερό και ευημερούν Ινδο-Ειρηνικό που θα διέπεται από αποδεκτούς κανόνες και κανόνες, όπου όλοι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να εμπορευόμαστε και να ευδοκιμούμε. Κάθε χρόνο, οι τέσσερις Quad Leaders συναντώνται για να συζητήσουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις της περιοχής και να προωθήσουν τη θετική και πρακτική ατζέντα του Quad.

Η Σύνοδος Κορυφής των Τεσσάρων Ηγετών του Σίδνεϊ του 2023 θα επιδείξει τη διαρκή συμβολή του Quad στην περιοχή και τα απτά οφέλη που αποκομίζονται για τους εταίρους Ινδο-Ειρηνικού.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube