Weather Icon
Γενικά θέματα 18 Απριλίου 2023

Απαράδεκτες πρακτικές του Ισραήλ και κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Απαράδεκτες πρακτικές του Ισραήλ και κατά του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων

Το Ισραήλ δημιουργεί προβλήμα και στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων “δια λόγους ασφαλείας”

Παράλογους περιορισμούς στην τελετή Αφής του Αγίου Φωτός επέβαλε το Ισράηλ, φέτος χειρότερα από κάθε άλλη φορά, με τη δικαιολογία που ταιριάζει με όλα –«για λόγους ασφαλείας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δεν μπόρεσε φέτος να υπάρξει συντονισμός με τις ισραηλινές αρχές, «καθώς αυτές επιβάλλουν παράλογους και πρωτοφανείς περιορισμούς στην πρόσβαση στον Πανάγιο Τάφο».

Δηλαδή, οι ισραηλινές Αρχές νουθετούν τις εκκλησίες που συνυπάρχουν στην παλιά Ιερουσαλήμ, να προσκαλέσουν συγκεκριμένα άτομα, σε ένα ιστορικό γεγονός που συμβαίνει εδώ και 2.000 χρόνια.

Οι περιορισμοί, ναι μεν συνδέονται με τις πρόσφατες ταραχές στο Τέμενος Αλ Άκσα, τις οποίες προκάλεσαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί, μα είναι και ένας τρόπος επιβολής του κατοχικού νόμου εις βάρος όλων όσων διαμένουν στην περιοχή.

Είναι, άλλωστε, γνωστό, ότι δεν είναι μόνο οι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι που δυσκολεύονται να επιβιώσουν εξαιτίας του ισραηλινού αυταρχισμού, του απαρτχάιντ και της κατοχής, αλλά και οι Ελληνορθόδοξοι, οι Αρμένιοι και οι άλλοι χριστιανοί που συνυπάρχουν στην επιβλητική Ιερουσαλήμ.

Προς τιμήν του, το Πατριαρχείο, όπως είχε δηλώσει στην ανακοίνωσή του, πραγματοποίησε την τελετή όπως συνηθίζεται εδώ και 2 χιλιετίες. Στέλνοντας σαφές μήνυμα στο κατοχικό κράτος του Ισραήλ: «Οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν ελεύθερα και με ειρήνη».

ΑΛ. ΜΙΧ.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube