Weather Icon
Ιράν , Κίνα , Σαουδική Αραβία 12 Μαρτίου 2023

Το Ιράν αγόρασε από τη Ρωσία μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, Su-35! Παρέδωσαν και κατασχεμένα αμερικανικά και νατοϊκά όπλα οι Ρώσοι

Το Ιράν αγόρασε από τη Ρωσία μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, Su-35! Παρέδωσαν και κατασχεμένα αμερικανικά και νατοϊκά όπλα οι Ρώσοι

 Η Μόνιμη Αποστολή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στον ΟΗΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι το Ιράν ολοκλήρωσε την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi από τη Ρωσία.

Η μόνιμη αποστολή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι από το έτος 2015, βάσει πρόσκλησης της συριακής κυβέρνησης, του Ιράν, η Ρωσία δημιούργησε έναν αντιτρομοκρατικό συνασπισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία.

Η δήλωση της αποστολής για το θέμα τονίζει πάντως ότι αυτή η διμερής συνεργασία δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ιράν και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι μετά το τέλος του πολέμου που επιβλήθηκε από το Ιράκ το έτος 1988 το Ιράν ζήτησε από ορισμένες χώρες να πουλήσουν μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν, αλλά μεταξύ αυτών μόνο η Ρωσία αποδέχτηκε το προτεινόμενο αίτημα, λέγοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να παραδώσει τα μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράν.

Η Μόνιμη Αποστολή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στον ΟΗΕ επανέλαβε επίσης ότι τα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi, Su-35 εγκρίθηκαν τεχνικά από τους Ιρανούς εμπειρογνώμονες της αεροπορίας, και ως εκ τούτου, τον Οκτώβριο του 2020 και μετά το τέλος του περιορισμού για το Ιράν να αγοράσει συμβατικού πολέμου, σύμφωνα με το ψήφισμα 2231 του ΟΗΕ, το Ιράν οριστικοποίησε τη σύμβαση για την αγορά αυτών των αεροπλάνων.

Η Ρωσία παρέδωσε κατασχεμένα αμερικανικά και νατοϊκά όπλα στο Ιράν

Σύμφωνα με τον αναλυτικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «Tawalat Jahan Islam», αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ενημερωμένες πηγές, υποστήριξαν ότι η Ρωσία έστειλε ορισμένα από τα αμερικανικά όπλα που κατάσχεσε στην Ουκρανία στο Ιράν.

Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό κανάλι CNN, επικαλούμενο πηγές, ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έστειλε στο Ιράν μερικά από τα όπλα που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, τα οποία κατάσχεσε σε διάφορα μέτωπα.

Αυτές οι πηγές υποστήριξαν ότι σε πολλές περιπτώσεις, η Ρωσία έστειλε αυτά τα όπλα στο Ιράν για να χωρίσει τα μέρη τους και να τα αναλύσει, ώστε να γίνουν παρόμοια δείγματα από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Αμερική πιστεύει ότι η Τεχεράνη θα προσπαθήσει να αναστρέψει τα συστήματα αυτών των όπλων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν μάρτυρες πολλών περιπτώσεων κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους στις οποίες οι ρωσικές δυνάμεις απέκτησαν εκτοξευτές πυραύλων όπως πυραύλους Javelin και Stinger μετά την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού σε διάφορα μέτωπα.

Η δημοσίευση τέτοιων αναφορών από τα αμερικανικά ΜΜΕ αντικατοπτρίζει τον κύριο φόβο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με την κλοπή ή την αντιγραφή της στρατιωτικής τους τεχνολογίας και φαίνεται ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για την επιφυλακτικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας και όπλα στην Ουκρανία, γράφει ιρανικό δημοσίευμα.

Irna, ISW news

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube