Weather Icon

Συνελήφθη ρωσικός πυρήνας που φέρεται να σχεδίαζε εκτέλεση δολιοφθορών σε τρένα και άλλα μέσα μεταφορών στην Πολωνία

Συνελήφθη ρωσικός πυρήνας που φέρεται να σχεδίαζε εκτέλεση δολιοφθορών σε τρένα και άλλα μέσα μεταφορών στην Πολωνία

Εννέα άτομα, τα οποία φέρονται να είναι μέλη ρωσικού πυρήνα ειδικού στην εκτέλεση δολιοφθορών συνελήφθησαν στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης και επίσημες επιβεβαιώσεις από τις πολωνικές αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Τετάρτης και επικεντρώθηκαν στις συλλήψεις εννέα ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν ως ύποπτα για κατασκοπεία και σχεδιασμό επιθέσεων δολιοφθοράς εναντίον διαφόρων στοιχείων των υποδομών μεταφορών της Πολωνίας.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός RMF24 FM ανέφερε ότι τα εννέα άτομα συνελήφθησαν νωρίς το πρωί κατόπιν εφόδων που διεξήχθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας της Πολωνίας (ABW), η οποία είναι η κύρια οργάνωση της χώρας στην οποία δραστηριοποιούνται τα τμήματα της αντικατασκοπείας και της αντιτρομοκρατικής. Κάποια από τα εννέα άτομα φέρονται να είναι Λευκορώσοι υπήκοοι που δρούσαν στο νοτιοανατολικό Podkarpackie Voivodeship της Πολωνίας, μια κυρίως αγροτική επαρχία που συνορεύει με την περιφέρεια Lviv της Ουκρανίας. Αργότερα την Τετάρτη, η αναφορά του RMF24 FM επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους της πολωνικής κυβέρνησης, οι οποίοι μίλησαν στο BBC.

Συγκεκριμένα, το Podkarpackie Voivodeship φιλοξενεί το διεθνές αεροδρόμιο Rzeszów–Jasionka, που βρίσκεται κοντά στο χωριό Jasionka, το οποίο απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα. Αφότου εισέβαλαν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, αυτό το επαρχιακό αεροδρόμιο έχει μετατραπεί σε μια σημαντική πύλη υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη μεταφορά στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας της Δύσης στην Ουκρανία. Δεκάδες δυτικά αεροσκάφη προσγειώνονται εκεί καθημερινά, μεταφέροντας προμήθειες που στη συνέχεια φορτώνονται σε φορτηγά ή τρένα καθ’ οδόν προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το RMF24 FM, οι εννέα συλληφθέντες τοποθέτησαν κρυφές μικροσκοπικές κάμερες σε σιδηροδρομικές διασταυρώσεις και άλλους στρατηγικούς κόμβους μεταφορών σε όλο το Podkarpackie Voivodeship. Οι κάμερες φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την κίνηση τρένων και φορτηγών που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά προμηθειών από το διεθνές αεροδρόμιο Rzeszów–Jasionka στην Ουκρανία. Ο ραδιοφωνικός σταθμός είπε ότι οι πολωνικές αρχές επρόκειτο να παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον φερόμενο κατασκοπευτικό πυρήνα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://intelnews.org/2023/03/16/01-3263/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube